L'Institut Pasteur i el laboratori Merck abandonen dos projectes de vacunes contra la Covid

Els assajos sobre la seva efectivitat no han tingut els resultats esperats i són inferiors a les d'altres vaccins ja autoritzats

Seu de l'Institut Pasteur.
Seu de l'Institut Pasteur. Altaveu

L'Institut Pasteur de França i el laboratori Merck d'EUA han informat aquest dilluns que han suspès i han abandonat les seves investigacions de dues candidates a vacuna que estaven desenvolupant contra el coronavirus, després que els assajos sobre humans tinguessin una baixa efectivitat.

El prestigiós institut francès i el laboratori nord-americà treballaven en una fórmula desenvolupada a partir de la vacuna del xarampió, i els assajos en humans havien començat a l'agost. Però "les respostes immunitàries són inferiors a les de persones curades de forma natural i a les observades en altres vacunes ja autoritzades", ha indicat Pasteur, que ha afegit que encara manté les investigacions sobre altres dues candidates, que es troben en la fase preclínica prèvia al seu assaig en humans.

Per la seva banda, Merck ha indicat que també paralitza els estudis sobre una fórmula que desenvolupava pel seu compte, ja que si bé van ser ben tolerades pels pacients de l'estudi, generaven una resposta del sistema immunitari inferior a la d'altres vacunes. A més, ha indicat, en un comunicat, que igualment té previst continuar amb els seus treballs en dos tractaments contra la Covid-19.

Etiquetes

Comentaris

Trending