La incidència acumulada de la Covid-19 ja situa Andorra entre els quatre països amb pitjors dades

Els 232 nous contagis detectats entre dimecres i dijous fan que el Principat ja acumuli més de 2.000 per cada 100.000 habitants en 14 dies, xifra que només superen Eslovàquia, la República Txeca i Bèlgica

Un cartell que avisa de l'obligatorietat de portar mascareta.
Un cartell que avisa de l'obligatorietat de portar mascareta. Toni Solanelles

Fa dies que no hi ha cap dubte que el coronavirus està clarament desbocat al país. Les noves dades d’aquest dijous ho han acabat de confirmar. Una altra jornada, el nombre de nous contagis se situa, i a més de forma folgada, per sobre dels dos centenars. Això fa que la incidència acumulada en les darreres dues setmanes ja superi els 2.000 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants. Només quatre països europeus tenen una dada pitjor.

Amb els 232 nous positius i els casos actius superant, per primer cop, els 1.400, s’evidencia que la situació epidemiològica a Andorra està fora de control. I ja al nivell dels Estats de la resta de continent que més estan patint aquesta nova onada de la Covid-19. Fins i tot, per exemple, ja per sobre de la dada d’Àustria, on hi ha decretat un nou confinament.

Fent els càlculs, en els darrers catorze dies, Salut ha registrat fins a 1.623 nous contagis. Per comparar amb la resta de països, s’empra la dada en comparació a cada 100.000 habitants. Fent la pertinent regla de tres, la incidència en aquestes dues setmanes seria de 2.047.

I això fa que, ara mateix, només hi hagi tres països a Europa amb una dada superior (amb xifres actualitzades a 1 de desembre). És el cas d’Eslovàquia (2.753,26), la República Txeca (2.260,09) i Bèlgica (2.102,32). Andorra superaria ja a Àustria (1.948,38), que fa dies que ha aplicat un confinament estricte, fins i tot per a aquelles persones vacunades.

Caldrà veure si l’aplicació de les restriccions adoptades dimarts pel Govern aconsegueix frenar l’actual escalada. El que està clar és que, els darrers dies, a Andorra s’estan batent molts rècords negatius des de l’esclat de la pandèmia: nous contagis diaris, incidència acumulada, casos actius o aules amb alumnes confinats.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending