A l’hospital ja només queden dos pacients amb coronavirus

Un dels tres pacients que es trobaven ingressat ha rebut l’alta i un altre que es trobava a l’UCI ha pogut ser traslladat a planta en una jornada amb només quatre nous positius i una nova davallada dels casos actius

Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Una nova alta donada les darreres hores ha fet que ja només quedin dos pacients ingressats amb coronavirus a l’hospital. Des de l’agost no es veia una pressió tan baixa sobre el sistema sanitari. A banda, de les dues persones que es trobaven a la unitat de cures intensives, una ha pogut ser traslladada ja a planta. Això en una jornada on únicament s’han notificat quatre nous contagis i els casos actius tornen a caure per sota dels 200.

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha estat l’encarregada de facilitar una actualització de dades que confirma, una jornada més, una “estabilització de la tendència a la baixa”. De fet, la taxa de reproducció del virus se situa actualment en un 0,95. I després de setmanes amb aquest bon comportament de l’epidèmia, el més afavorit és un hospital que tot just compta ja amb dos pacients amb Covid-19.

Dels nous positius dels darrers dies, dos provenen del brot provocat per la sarsuela de Sant Julià, que ja suma un total de 25 contagis

En les darreres hores, els metges han pogut enviar cap a casa un dels tres ingressats que hi havia fins dijous. No és l’única notícia positiva que s’ha donat al centre sanitari. I és que l’UCI també es buida. Un dels dos malalts que es trobaven al servei de màxima vigilància ha pogut ser traslladat a planta. L’altre continua sota ventilació mecànica. Cal remuntar-se a mitjans d’agost per veure una ocupació tan baixa de l’hospital.

Bona dada és també la dels nous positius. Tot just quatre. Per tant, es compensa el repunt, amb 23 infeccions, que es va viure entre dimecres i dijous. Dos dels nous contagis, per cert, corresponen al brot provocat per l’incompliment de protocols durant la representació de la sarsuela ‘Cecília Valdés’ a Sant Julià. Per tant, ja són 25 les infeccions que ha provocat l’obra operística.

Pel que fa a les altes, s’han pogut donar disset, fet que fa que 13.294 de les 13.613 persones que, al llarg d’aquest any i escaig s’han contagiat amb el coronavirus, l’hagin superat. Això ha permès que el nombre de casos actius hagi tornat a baixar dels 200. Se situa ara en 192., la xifra més baixa des de mitjans d’agost.

Pel que fa al sistema escolar, hi ha disset aules amb alumnes aïllats, de les quals cinc amb tots els estudiats afectats per la mesura. Sobre quinze grups més es fa vigilància passiva.

Mas ha recordat també que la setmana vinent es preveu reprendre el procés de vacunació amb les segones dosis de Pfizer a qui es va inocular fa uns dies. Actualment, ha admès, la inscripció al registre per rebre vaccins va “a comptagotes”, fet que ho explica pel fet que no hi ha previsió d’arribada de nous fàrmacs. “Quan arribin més, el nombre d’inscrits pujarà. Hi ha gent jove que encara veu lluny que les vacunes puguin ser per a ells”, ha apuntat.

Comentaris

Trending