Govern treballa en la reducció del preu dels tests d’antígens

La baixada de les proves a Espanya ha fet que el departament de Salut s’hagi hagut de mobilitzar, conjuntament amb el Col·legi de Farmacèutics, per trobar una solució

Test ràpid d'antígens.
Test ràpid d'antígens. arxiu

La reducció del preu dels tests d’antígens a Espanya preocupa especialment al sector farmacèutic. Tenint clar que aquesta mesura tindria impacte a Andorra, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha afirmat que ja es treballa amb el Col·legi de Farmacèutics per tal de trobar una solució. Aquesta pot no passar necessàriament per una baixada del cost, però sí que és una de les vies que es planteja amb més força.

Benazet ha volgut remarcar que, a Andorra, el volum de compra de test d’antígens és més baix que al país veí. Això fa que, per les farmacèutiques del Principat, sigui molt més car aconseguir TRA. Per tant, una reducció tan significativa com la que s’ha fet a Espanya (on s’ha baixat fins als 2,94 euros), seria força perjudicial. Malgrat això, el ministre ha assegurat que “s’està treballant per buscar el preu adequat”.

És cert que la demanda de TRA va tenir punts àlgids, com els dies previs a les festes de Nadal, que Benazet ha assegurat que va ser “un moment sensible”. Però, ha volgut insistir que “no es té la mateixa pressió que pot tenir un altre país”. A més, ha remarcat que a Andorra es tenen alternatives i que es posa a l’abast de la ciutadania “el màxim de possibilitats” per fer-se proves diagnòstiques. En aquest sentit, ha fet referència als cribratges que es fan de forma gratuïta als stoplabs.

Caixes de tests d'antígens.

Relacionat

Inquietud a les farmàcies per la limitació de preu dels tests d’antígens a Espanya

De moment, el marge en què es pot moure la variació de preus dels tests d’antígens és força incert. Pot reduir-se, o pot no fer-ho, Benazet ha deixat, de moment, la porta oberta a una decisió final que s’estudiarà amb el Col·legi de Farmacèutics. Segons ha indicat el ministre, principalment preocupa el preu d’adquisició que es té actualment amb els proveïdors, i es vol arribar a un marge en què ningú surti excessivament perjudicat.

Comentaris (9)

Trending