Govern torna a permetre les visites als centres sociosanitaris

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet anuncia també que l'aforament màxim dels esdeveniments culturals passa del 30% al 40%

Comentaris

Eric Jover i Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
Eric Jover i Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha anunciat aquest dimecres que el  Govern permet les visites als residents dels centres sociosanitaris a partir d'aquest cap de setmana. L'aforament màxim dels esdeveniments culturals passa del 30 al 40%. Ha destacat que la relaxació de les mesures a les residències arriba perquè molts residents ja han rebut la segona dosi de la vacuna. Els residents dels centres  podran sortir amb un membre del personal. Per contra, les visites al centre hospitalari segueixen restringides.

Pel que fa a la limitació al 40% als espectacles culturals, el titular de Salut ha dit que "es vol obrir l'aixeta poc a poc, amb prudència perquè ja hem vist que és molt fàcil la pujada de casos i molt difícil la baixada". Ha comentat que s'està treballant amb el ministeri de Cultura i Esports per la tornada del públic a les graderies en les diverses competicions. "Anirem relaxant les mesures"  però de moment seguiran sense públic. 

En l'àmbit de la restauració ha dit que volen ser més prudents amb la relaxació de les mesures, com ara l'ampliació d'horaris i que estaran en funció de les dades epidemiològiques. Finalment, també deixa de limitar-se el volum màxim de la música als establiments de restauració: ja no es fixa en els 50 decibels, sinó que es permet que en cada cas i en funció de l’acústica, faci la funció d’acompanyament

En relació a les dades, actualment hi ha 410 casos actius: 11 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 11 a l’UCI –set amb ventilació mecànica–. A la planta geriàtrica Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap pacient ingressat des del passat 2 de febrer.  A les escoles, hi ha tres aules tancades amb tots els alumnes aïllats a casa i a una dotzena les que tenen part dels estudiants confinats. Els cribratges a escolars que s'han fet en aquesta tercera onada sumen 21.818 tests dels quals hi ha hagut 70 positius. 

Aquestes dades demostren que la transmissió del virus continua baixant, però Martínez Benazet ha demanat seguir les mesures decretades per frenar els contagis. En relació amb el pla de vacunes ha informat que durant el dia d'ahir s'han subministrat 84 dosis. Ja s'han posat 2.015 dosis. La taxa de reproducció se situava aquest dilluns en 0.91. El nivell de risc és 2, amb l'excepció de l'UCI, que està en nivell 4.

Etiquetes

Comentaris

Trending