El govern regula l’atenció a l’escola dels alumnes amb diabetis

L’objectiu és garantir que puguin participar en totes les activitats i per això s’estableixen els rols i responsabilitats dels actors implicats; els progenitors, els tutors de l'escola, el personal del menjador escolar i els professionals de la salut

ACTIVITATS DE LLEURE A L'ESCOLA D'ORDINO.
ACTIVITATS DE LLEURE A L'ESCOLA D'ORDINO. ARXIU

El Govern, en Consell de Ministres, ha aprovat el reglament relatiu al programa d'atenció en l’àmbit escolar dels infants amb diabetis mellitus tipus 1 per tal de garantir que puguin participar en totes les activitats que es facin com qualsevol altre alumne. Per les necessitats específiques dels qui pateixen aquesta malaltia, és necessària segons l’executiu una bona coordinació entre la persona afectada, els seus cuidadors i els professionals de la salut.

El propòsit del reglament és vetllar per la seguretat, benestar i rendiment acadèmic dels infants amb diabetis així com evitar l’estigmatització que pugui causar una malaltia d’aquestes característiques. Per aconseguir-ho, el text descriu el marc de la seva atenció a l’escola i articula els rols i les responsabilitats dels progenitors i tutors del centre, del personal del menjador, dels professionals de la salut i d’altres persones en qui els progenitors o tutors deleguin l’atenció. Així es donarà suport als escolars i a la seva autonomia en funció de l’edat, tenint en compte les diverses situacions que poden requerir diferents nivells d’atenció i, per tant, diferents nivells d'expertesa.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending