Govern prepara un dispositiu de salut mental per atendre les persones més afectades per la pandèmia

El programa s’impulsarà conjuntament amb el col·legi de psicòlegs, tindrà cobertura per part de la CASS i un dels seus eixos serà la gent jove

Benazet, parlant amb diferents consellers generals de la comissió de Sanitat.
Benazet, parlant amb diferents consellers generals de la comissió de Sanitat. G. P.

El Govern i el Col·legi de Psicòlegs estan enllestint un dispositiu específic que s’activarà en pocs dies amb l’objectiu de poder atendre aquelles persones que hagin patit o vist agreujats els problemes de salut mental arran de la pandèmia. Així, estaria integrat per diferents professionals que podrien atendre aquests pacients que, aquest cop, sí que tindrien cobertura per part de la seguretat social. Segons ha explicat el ministre, Joan Martínez Benazet, un dels eixos del programa estarà dirigit cap als joves.

Benazet ha fet l’anunci al Consell General, tot responent preguntes de la consellera del grup socialdemòcrata Susanna Vela. “Estem a punt de tancar amb el col·legi de psicòlegs un dispositiu específic per donar resposta a aquelles persones que han patit més per culpa de la pandèmia”, ha explicat. S’espera poder fer-lo definitivament oficial i posar-lo en marxa “en menys d’una setmana”.

Sense voler donar excessius detalls pel fet que “encara estem tancant detalls”, el titular de Salut ha remarcat que un dels eixos “serà l’atenció als joves”. El que ha deixat clar és que s’establirien unes tarifes i que hi hauria una corresponsabilitat. És a dir, una part la pagaria el pacient amb tractaments establerts “més llargs o curts en funció de la gravetat dels casos”.

Per a aquesta iniciativa, el ministre ha apuntat que es destinarà una partida pressupostària. Aquesta, si s’esgota, es podria ampliar en cas que sigui necessari, tot i que també dependrà de si, llavors, ja s’ha començat a aplicar un pla de salut mental que confia estigui enllestit en poques setmanes.

La pandèmia està alterant l'estat mental de moltes persones.

Relacionat

Fractura al servei de Salut Mental: plega el director

Sobre aquest, ha remarcat que la seva elaboració no es veurà afectada per la dimissió del cap del servei, Joan Escotet, tot recordant que l’està gestionant “de forma transversal” el doctor Pere Bonet. “Estem en fase de tancar el document definitiu”, ha indicat, tot remarcant que serà “una eina bàsica per definir tant la infraestructura com l’estructura humana com els procediments que s’han de convencionar amb la CASS”.

Etiquetes

Comentaris

Trending