El govern espanyol avala el salt de l’Alt Urgell i la Cerdanya a la fase 2

Madrid accepta la proposta de la Generalitat, que permetrà a les comarques veïnes obrir els interiors de bars i restaurants o fer reunions de fins a quinze persones

Vista general de la Seu d'Urgell, que passarà dilluns a la fase 3 si ho autoritza el govern espanyol.
Vista general de la Seu d'Urgell, que passarà dilluns a la fase 3 si ho autoritza el govern espanyol.

El govern espanyol ha acceptat la proposta de la Generalitat de Catalunya que les comarques veïnes a Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya, facin un pas més cap el desconfinament i, a partir de dilluns, es considerin en la fase 2 de la desescalada iniciada al país veí. Per tant, entre altres mesures, es permetran reunions de fins a quinze persones, visitar als familiars ingressats a residències sociosanitàries i obrir els espais interiors de bars i restaurants.

L’Alt Urgell i la Cerdanya estan incloses dins la regió sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran. Juntament amb Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona van ser les primeres que van fer el salt fa dues setmanes de la fase 0 a la 1 i, ara, estan a punt de donar un pas més. Fa pocs dies la Generalitat ja va informar que, amb les dades sanitàries a la mà, les tres zones estaven en disposició de passar a la fase 2 i així ho van demanar al govern de Madrid.

Ara, l’executiu espanyol ha donat el vistiplau a aquesta decisió i, per tant, a partir de dilluns les dues comarques veïnes del sud avançaran en la desescalada del confinament. En aquest punt, es permetran reunions més grans -es passa d’un màxim de deu a un de quinze-, visites a les residències i, també, obertura dels espais interiors de bars i restaurants. Això sí, amb un aforament reduït al 40%.

També es podran obrir les piscines recreatives. Això sí, amb cita prèvia i amb un aforament màxim del 30% o aquell que permeti complir la distància de seguretat. A més, podran obrir totes les botigues, independentment de la seva superfície, es podran celebrar bodes amb convidats i els llocs de culte, com ara les esglésies, podran acollir cerimònies amb el 50% de l’espai ocupat.  

Comentaris

Trending