El Govern demana al Consell General dos mesos de pròrroga per aplicar mesures sanitàries

La petició s’ha tramès malgrat la certa estabilització de la pandèmia, que ha registrat 381 nous casos la darrera setmana

Comentaris

Gent creuant el pont sobre el Valira portant mascareta.
Gent creuant el pont sobre el Valira portant mascareta. ALTAVEU MÈDIA

El Govern continua alleugerint les mesures sanitàries, però hi ha certs aspectes que continuen mantenint-se. La certa estabilització de la pandèmia, tot i que s’han enregistrat 381 casos nous la darrera setmana, ha permès treure moltes de les restriccions. Així i tot, l’Executiu ha demanat al Consell General dos mesos de pròrroga per poder tenir la decisió de tornar a activar o flexibilitzar mesures segons l’evolució de la Covid-19.

El Govern ha exposat al Consell General la “necessitat”, segons ha indicat el ministre Portaveu, Eric Jover, “de tenir la capacitat de tornar a activar mesures”. Per aquest motiu, s’ha reclamat que es faci una pròrroga de dos mesos més de la facultat que té l’Executiu de poder decidir en aquest sentit. D’aquesta manera és com s’estipula a la Llei general de Sanitat i a la Llei qualificada de Seguretat Pública.

La pandèmia està arribant a certa estabilització, però el nombre de casos que es diagnostiquen setmanalment continua sent elevat. Per tant, el Govern està fent un alleugeriment de les mesures progressiu. Aquest matí es publicava al BOPA la retirada de les mascaretes a les cases pairals. Així mateix, també s’ha simplificat la periodicitat dels cribratges pel personal de les residències sociosanitàries i dels centres de dia.

La darrera setmana el departament de Salut ha enregistrat 381 casos nous. Segons ha indicat Jover, “no es pot valorar com un repunt, sinó com una continuació d’estacionalitat i estabilització de la pandèmia”. En aquest sentit, ha apuntat que els contagis fluctuen, habitualment, entre 300 i 400. Combinant aquesta xifra amb les 297 altes, els actius s’han situat a 557 que, segons Jover, “permet mantenir baix el nivell de restriccions”.

D’altra banda, pel que fa a l’afectació al sistema sanitari, es manté també estable. Continuen havent-hi cinc persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, igual que la setmana anterior. Tres d’elles estan a planta, i dues a la Unitat de Cures Intensives. En aquest cas, la principal novetat és únicament una d’elles requereix ventilació mecànica. Pel que fa a la població escolar, hi ha una aula en vigilància passiva, que suposa una disminució de vuit aules els darrers dies.

Etiquetes

Comentaris

Trending