Govern considera “anar molt lluny” buscar negligències en els padrins morts al Cedre per la Covid

Tot i respectar la decisió de la fiscalia -“que la justícia faci la seva feina”, ha dit-, el portaveu, Eric Jover, defensa que “en cada moment i amb els coneixements que es tenia es va intentar donar les màximes garanties als col•lectius vulnerables”

Exterior de l'edifici del Cedre.
Exterior de l'edifici del Cedre. Altaveu

Respecte a l’actuació de la fiscalia, sí. Però, també, la defensa que, durant la primera onada de la pandèmia, al Cedre es va actuar correctament. El ministre portaveu, Eric Jover, ha valorat d’aquesta forma la decisió del ministeri públic d’obrir una investigació arran de les víctimes mortals que el coronavirus va provocar al centre sociosanitari entre març i maig de l’any passat. Així, ha afirmat que es va actuar “en cada moment amb els coneixements que es tenien” amb la voluntat de protegir al màxim els padrins i considera “anar molt lluny” el pensar que hi va haver negligència.

Cinc dies després que transcendís l’inici de la fiscalia d’indagacions sobre la mortalitat que la primera onada de la Covid-19 va provocar al Cedre, el Govern s’ha manifestat sobre la qüestió. Fins ara, i malgrat les demandes d’Altaveu, havia optat per silenci. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Jover sí que s’ha referit a l’afer, mostrant la ferma convicció que no hi va haver cap actuació que sigui susceptible d’un procés judicial.

Intervenció de sanitaris al Cedre.

Relacionat

La fiscalia investiga si hi va haver negligència al Cedre en la primera onada de la pandèmia

Abans que res, el portaveu de l’executiu ha volgut deixar clar el respecte per l’actuació del ministeri públic. “Que la justícia faci la seva feina”, ha apuntat, per recordar posteriorment que la pandèmia ha provocat, fins ara, 130 defuncions al país. D’aquestes, 47 eren persones vinculades a la residència. “És una pèrdua important”, ha admès Jover que, però, considera que no necessàriament han d’atribuir-se a negligències. “D’aquí a què hi hagi una responsabilitat associada quan veiem com s’ha desenvolupat la pandèmia a centres similars del nostre entorn és anar molt lluny”, ha apuntat.

Visita del cap de Govern, i els ministres de Salut i Afers Socials al Cedre el maig de l'any passat, quan la primera onada remetia una mica.

Relacionat

Silenci de SAAS i Govern davant la investigació de la fiscalia sobre el Cedre

Des del Govern s’ha volgut defensar la tasca realitzada en uns moments que, recorden, van ser durs i marcats per la incertesa que comportava la poca informació que, llavors, es tenia de la malaltia. “Estic convençut que, en cada moment i seguin els coneixements que teníem, el que s’ha intentat és donar el màxim de garanties als col·lectius de més risc per preservar-los el màxim possible”, ha afirmat.

Comentaris (3)

Trending