Govern autoritza el retorn del públic als esdeveniments esportius

El consell de ministres aprova un 20% d’aforament en recintes tancats i un 40% en instal·lacions a l’aire lliure i el MoraBanc-Mornar Bar a tindrà 100 espectadors a les graderies

El tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, en un dels partits amb públic previs a la pandèmia.
El tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, en un dels partits amb públic previs a la pandèmia.

El públic podrà tornar a les instal·lacions esportives. El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres un canvi en les restriccions que afectava l’accés d’espectadors a partits i competicions. A partir d’ara es permetrà un aforament del 40% en espais oberts i del 20% en espais tancats. El duel d’aquest vespre entre MoraBanc Andorra i Mornar Bar de l’Eurocup ja tindrà 100 espectadors a les graderies de la Bombonera.

La millora de la situació epidemiològica ha permès aquesta decisió. Per tant, els aficionats podran tornar a presenciar esports en directe. Els primers, el del MoraBanc Andorra. La Bombonera viurà aquest dimecres el primer partit amb públic a les graderies des de l’esclat de la pandèmia. El club tricolor posa a disposició, exclusivament per socis, 100 entrades que es podran comprar per internet.

Es tracta, s’ha explicat des de l’entitat, d’una “prova pilot” pesant en el futur. Totes les localitats tindran un preu de 10 euros i la recaptació es destinarà a Unicef.  Així ho ha anunciat el club a través de les xarxes socials. El protocol, això sí, serà molt estricte per minimitzar al màxim el risc de contagi amb el coronavirus. Les entrades seran personals, caldrà acreditar-se amb un document d’identitat per accedir al pavelló.

Des del club s’ha avisat a través de les xarxes socials que hi haurà estrictes mesures. Així, no es podrà menjar ni beure en cap moment i sempre caldrà dur la mascareta posada. Les localitats estaran prèviament assignades i no es podrà ocupar-ne cap altra. “És el primer partit Covid que juguem al poliesportiu. Són moltes mesures, però valen la pena”, ha afirmat el cap de comunicació del club, Gabriel Fernández.

La prova pilot és possible després que, aquest mateix dimecres, el Govern hagi autoritzat la presència de públic als esdeveniments esportius. Així, si segons fonts consultades, la idea és que en recintes tancats, es pugui omplir fins al 20% de l’aforament de la instal·lació. Pel que fa a aquells partits o competicions a l’aire lliure, el límit ascendeix al 40%. Prèviament, caldrà presentar un protocol que sigui validat per Salut.

Comentaris (2)

Trending