La Generalitat restringeix la socialització a l'entorn de Balaguer i de Barcelona

El govern català incrementa les mesures limitadores per mirar de frenar la propagació del coronavirus a Barcelona i la seva àrea metropolitana i també al Segrià

Una imatge de la muralla i l'església de Balaguer.
Una imatge de la muralla i l'església de Balaguer. ARXIU

La Generalitat amplia les mesures restrictives de la socialització a la comarca de la Noguera on el brot més preocupant és a la capital, a Balaguer, on es recomana, igual com es fa al Segrià o a Barcelona i la seva àrea metropolitana, que els ciutadans es quedin tant com puguin, als seus domicilis i, en tot cas, que evitin sortides innecessàries encara que sigui per anar al bar a prendre una cervesa.

L’augment de casos nous en relació amb la Covid ha fet adoptar al govern català noves mesures limitadores per mirar de reduir el moviment i la socialització ciutadana. Fins ara, tot i que s’apuntava com una possibilitat des dels darrers dies, no s’havia anunciat cap mesura en relació amb la Noguera. Però aquest matí, les conselleres de Presidència, Meritxell Budó, i la de Salut, Alba Vergés, i el titular d’Interior, Miquel Buch, han indicat noves actuacions per mirar de frenar els contagis. I ja hi inclou la zona de Ponts, espai de pas per a molts andorrans, residents i visitants.

Budó ha alertat que el moment actual és "díficil" i la situació "molt complicada", i que per això "cal actuar amb celeritat per evitar tornar a la situació de març”. I ha demanat que "no us desplaceu a segones residències aquest cap de setmana”. L’objectiu, com ha remarcat Vergés, és rebaixar l’activitat social i evitar la mobilitat per minimitzar el risc que el virus pugui córrer i ampliar-se l’abast del contagi a més llocs dels que ja el pateixen.

L’executiu català demana -i això també té efecte per als ciutadans andorrans- que no es vagi aquest cap de setmana a segones residències, perquè la situació és complicada

Les mesures adoptades ja s’estaven aplicant en tres barris de l’Hospitalet i ara s’amplien a tota aquesta ciutat i a Barcelona capital. També a Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona. Les mateixes mesures s'aplicaran als municipis del Segrià i de la comarca de la Noguera.

Les trobades de persones es demana que no siguin superiors a les deu. Però si es poden evitar totalment, es preferible atès que es considera que són la major font de contagis. En l'àmbit de la restauració les mesures passen per ampliar les distàncies entre taules a les terrasses i limitar l'aforament interior al 50%. Els ajuntaments podran autoritzar activitats sempre que compleixin les mesures necessàries. De moment, les mesures es dicten per als propers quinze dies.

Comentaris (1)

Trending