La Generalitat confina la ciutat de Lleida i set poblacions més de l’entorn per la Covid

L’agressivitat dels rebrots i la multiplicació exponencial dels contagis porten a ordenar reclusions domiciliàries que només es podran trencar per anar a treballar en serveis essencials

La Seu Vella és un dels indrets referents de Lleida.
La Seu Vella és un dels indrets referents de Lleida.

Els ciutadans de Lleida i set poblacions més -Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, La Granja d’Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les entitats menors descentralitzades de Sucs i Raïmat- del Segrià no podran sortir de casa si no és per anar a treballar en serveis essencials o du a terme alguna activitat també essencial. La Generalitat ha acordat aquesta tarda el confinament domiciliari, que entrarà en vigor aquesta propera mitjanit, després d’un increment molt notable de nous contagis de coronavirus.

Les mesures de confinament restringeixen en molt la mobilitat a la comarca del Segrià. No obstant això, la circulació pels grans eixos viaris que passen per la capital de la Terra Ferma i els seus entorns no es veu afectada sempre que el punt de sortida o d’arribada del viatge en qüestió no estiguin dins de la comarca. Al Segrià hi ha 3.180 nous casos actius de Covid, 641 nous de la darrera setmana. I més d’un centenar detectats en les darreres hores.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han anunciat detalls de la decisió, assegurant que el retorn a casa tan com es pugui, la reclusió, afavorint el teletreball en les ocasions que sigui possible, és la única forma per intentar frenar el creixement exponencial i molt per sobre de la resta de zones de Catalunya per ara dels casos de contagi de coronavirus.

Etiquetes

Comentaris

Trending