França tindrà la seva pròpia vacuna contra el coronavirus en els pròxims mesos

El vaccí serà eficaç contra les diverses soques i permetrà al país recuperar terreny després dels retards de Sanofi i de la marxa enrere de l'Institut Pasteur

Gilles Bloch,  director general de l'Inserm.
Gilles Bloch, director general de l'Inserm. ARXIU

En els pròxims mesos, França tindrà la seva pròpia vacuna contra el coronavirus. Així ho ha anunciat aquest dimecres Gilles Bloch, el director general de l'Institut Nacional de la salut i de la investigació mèdica (Insem). En una entrevista a l'emissora France Info ha assegurat que el vaccí està a la darrera fase dels assajos.

 

L'Inserm continua treballant també en altres tractaments contra el coronavirus, "ja que encara hi haurà casos durant alguns anys", segons Bloch. Ha indicat que el vaccí serà eficaç contra totes les soques i ha lamentat "no haver estar entre els primers països a desenvolupar-lo".  Amb aquests projectes, França vol recuperar el terreny perdut. Primer, el gegant farmacèutic Sanofi va anunciar que no disposarà de la seva vacuna contra la Covid-19 fins a “finals del 2021”. El mes de gener, la investigació científica francesa va rebre  una segona galleda d’aigua freda: l’Institut Pasteur va confirmar dilluns que “abandona” un dels seus projectes de substància immunitzant del virus, desenvolupat conjuntament amb el laboratori nord-americà Merck.

La polèmica pel retard francès es va veure accentuada per la notícia que Sanofi preveu suprimir 1.800 llocs de treball a Europa. Segons el gegant farmacèutic, això no comportarà el tancament de cap laboratori.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending