França enviarà les vacunes en breu… però seran d’AstraZeneca

Salut ha notificat les darreres hores onze nous contagis mentre que els casos actius continuen reduint-se

Dos vials d'AstraZeneca.
Dos vials d'AstraZeneca. ARXIU

Les autoritats franceses tenen intenció d’enviar en breu una remesa de vacunes. Però no seran de la farmacèutica Moderna com caldria esperar en virtut dels pactes assolits al seu dia sinó que el vaccí que farà arribar al Principat serà d’AstraZeneca. Aquest fet ha transcendit just el dia que el ministeri de Salut ha notificat onze nous contagis de coronavirus, una xifra novament baixa i que fa que el nombre de malalts actius continuï a la baixa.

Les fonts governamentals consultades no han pogut concretar quan arribaran les dosis ‘franceses’, però serà ben aviat. No hi ha notícies de les vacunes de Moderna. Ni tan sols si arribaran mai a arribar. En tot cas, en aquesta propera remesa seran de la farmacèutica que ha desenvolupat el vaccí juntament amb la universitat d’Oxford. AstraZeneca no té gens d’acceptació a França, fins al punt que els punts de vacunació que subministren dosis d’aquesta casa es passen hores i hores sense rebre cap usuari.

És fàcil entendre que França no tingui ‘inconvenient’ en enviar el vaccí d’Oxford però es faci l’orni respecte de les de Moderna, que és a les quals s’havia compromès quan Espanya va dir que ella aportaria dosis de Pfizer. Fins ara, i des de l’inici del pla de vacunació, i segons que ha informat el ministeri de Salut, s’han administrat un total de 32.317 dosis.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 13.682 persones -per tant, onze més que ahir- i es registren un total de 13.405 altes -24 més amb un saldo positiu de recuperats de tretze, per tant. En aquest marc, els casos actius són 150, entre els quals només hi ha tres persones ingressades a la plata Covid de l’hospital mentre que no hi ha cap hospitalitzat a intensius. Quant a la població escolar, hi ha 13 aules sota vigilància activa –3 total i 10 parcial– i 10 en vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending