França elimina el passaport covid i la mascareta a partir del pròxim dia 14

El govern francès ha accelerat el calendari d'aixecament de restriccions davant el descens de la pandèmia de coronavirus i això pot propiciar que Andorra també ho faci

El primer ministre francès, Jean Castex.
El primer ministre francès, Jean Castex. MATIGNON.FR

El primer ministre francès, Jean Castex ha anunciat aquest dijous la supressió del passaport Covid i de la mascareta a partir del dilluns 14 de març. Aquesta decisió pot suposar que el Govern apliqui les mateixes mesures a Andorra. "Es donen les condicions per a l'aixecament de restriccions gràcies als esforços de tots", ha dit Castex en una entrevista a la cadena de televisió TF1.  L'anunci arriba poques hores abans que el president de la república, Emmanuel Macron confirmi que es presenta a la reelecció.

 

La mascareta encara s'haurà d'utilitzar en els transports públics tenint en compte la presència de molts viatgers en poc espai i en els hospitals, centres sanitaris i residències de gent gran.  Per tant, el govern francès ha accelerat el calendari, davant la caiguda de l'epidèmia de Covid-19 des del gener, segons Castex  El 22 de febrer, el ministre de Salut Olivier Véran va anunciar davant el Senat tres criteris per considerar el final del passi sanitari: un "llindar de 1.500 pacients en cures intensives que no s'ha de superar", un "factor R inferior a 1" i un "índex d'incidència entre 300/500 com a màxim".

Si el factor R de reproducció del virus és aquest dijous inferior a 1, encara hi ha més de 2.300 pacients en cures intensives als hospitals i la taxa d'incidència és de 584 segons les últimes xifres oficials registrades en les últimes 24 hores a Covid Tracker. Per tant, només un dels tres criteris es compleix parcialment fins ara, tot i que la tendència de l'epidèmia de la Covid-19 és a la baixa.

No obstant això, dues mesures continuaran estant vigents. "L'ús de la mascareta continuarà sent obligatori en el transport públic de viatgers", ha explicat Castex, i se seguirà exigint el passaport covid en "establiments sanitaris, residències de gent gran, establiments per a persones amb discapacitat que siguin especialment vulnerables". A més, el passaport de vacunació continuarà sent obligatori per al personal sanitari, ha matisat el primer ministre.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending