Font ha reclamat a l’OMS “gestionar de manera col·lectiva la crisi sanitària”

El ministre de Salut, que ha acudit a Ginebra per a la 75a Assemblea, també ha assenyalat les conseqüències psicològiques de la pandèmia i la importància de tenir-ne un seguiment

Comentaris

Font durant el seu discurs a l'OMS.
Font durant el seu discurs a l'OMS.

El titular de Salut, Albert Font, participa aquesta setmana en la 75a Assemblea de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que se celebra a Ginebra i compta amb la participació de representants d’arreu del món. Dintre dels seu discurs, Font ha reclamat que es gestioni de manera col·lectiva la crisi sanitària, i ha remarcat les conseqüències psicològiques de la pandèmia i la importància de fer-ne un seguiment.

La funció de l’Assemblea és determinar les polítiques de l’OMS que han d’ajudar i guiar els estats membres a prendre les decisions relacionades amb les mesures sanitàries a tots nivells per als pròxims anys. En aquest àmbit, Font ha reclamat “gestionar de manera col·lectiva la crisi, i prendre decisions per reforçar l’arquitectura multilateral de la salut per tal de poder fer front a qualsevol nova pandèmia”. Per aquest motiu, ha apuntat que cal assegurar el finançament de l’organització.

En aquest sentit, Font ha insistit a “treballar conjuntament per desenvolupar un Reglament Sanitari Internacional, i crear un examen periòdic internacional en matèria de salut que permeti millorar la capacitat de reacció dels països”. Així, el titular de la cartera ha demanat que, davant d’aquests nous instruments de control, es tinguin també en compte els Petits Estats, com Andorra.

Paral·lelament, en el seu discurs també s’ha referit a la crisi provocada per la Covid-19, especialment a les conseqüències psicològiques que ha tingut sobre la població. Per això, ha prosseguit, cal fomentar un acompanyament en matèria de salut mental. Així, ha remarcat que “Andorra ha adoptat recentment el Pla Global de Salut Mental i la lluita contra les dependències”.

Durant la seva estada a Ginebra, Font ha mantingut una reunió bilateral amb el secretari d’Estat de Sanitat de San Marino, Roberto Ciavatta, amb qui ha acordat estudiar possibles col·laboracions entre els Petits Estats en matèria sanitària. També s’ha reunit amb la ministra de Salut portuguesa, Marta Temido, per intercanviar estratègies d’actuació sobre salut pública.

Finalment, Font s’ha vist amb els seus homòlegs Alain Berset, conseller federal de Salut suís i Carolina Darias, ministra espanyola; amb els representants governamentals d’altres països i amb el director regional de l’Oficina Regional d’Europa, Hans Kluge.

Etiquetes

Comentaris

Trending