Filloy afirma que no s’ha constatat cap “falla” en els protocols a Salita

El ministre defensa que “és pràcticament impossible” que el virus pugui passar de la planta Covid del Cedre a altres llocs de la residència: “si entra, ho farà per la porta amb treballadors o familiars”

Acomodant un dels residents de Salita dalt de l'ambulància.
Acomodant un dels residents de Salita dalt de l'ambulància.

El brot que fa uns dies va obligar a enviar diversos padrins de la residència Salita no es pot atribuir a “cap falla” en el seguiment dels protocols establerts per aquests centres. Així ho ha explicat el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, que ha indicat que es va fer una inspecció a les instal·lacions i no es va trobar cap incompliment de les directrius marcades. Des de Govern s’ha remarcat, a més, que els cribratges que es fan en aquests àmbits “són excepcionals” i s’ha defensat la seguretat del Cedre malgrat la reobertura de l’àrea Covid.

Filloy ha explicat que just el dia després de detectar-se els nous casos, es va fer una inspecció “sorpresa” a Salita. “No hem constatat, fins ara, falles”, ha afirmat, tot remarcant que “seguirem amb la mateixa línia, vigilant contínuament els centres i l’aplicació dels protocols de seguretat”. De fet, ha volgut recordar que “és excepcional el que fem a Andorra en matèria de cribratge”, ja que “ara hem passat a un de setmanal” i “això no es fa a cap altre país”.

Un vehicle del SAAS que trasllada personal cap al Cedre.

Relacionat

Nou padrins residents a Salita traslladats al Cedre i un desè a l’hospital en ser positius de Covid

Tot i això, ha avisat que estem “davant d’un virus amb menys d’un any de vida” i que, amb altres malalties, com ara la grip, “fa segles que la coneixem i no l’hem erradicat”. Ha vingut a dir que el risc mai serà zero i, al final, “pot entrar la porta del darrere”. Per tant, “el que hem de fer és extremar les mesures de precaució, reforçar-les si cal i cribrar més”.

Sobre la situació al Cedre, ha explicat que “l’àrea Covid és totalment independent, amb personal aliè a la residència” i que “només s’hi pot accedir des d’un ascensor”. A més, hi ha “circuits separats d’alimentació, bugaderia i eliminació de residus”. Ha assegurat que “és molt difícil que hi hagi una comunicació”.

Una imatge del Cedre, a Santa Coloma.

Relacionat

Familiars de residents del Cedre s’organitzen per emprendre accions si hi ha transmissió del virus

Per això ha afirmat que “la transmissió d’un bloc a un altre és pràcticament impossible”. També entén que si es torna a produir un brot a la residència, l’origen no serà pas l’àrea Covid. “Si el virus entra, que ho pot fer, serà per la porta, de la mà de treballadors o familiars”, ha comentat.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending