Que fer-se una TMA abans de les colònies fos una recomanació hauria facilitat el brot encampadà

Tots els actors intervinents en les activitats que es feien a l’alberg de la Baronia estan a l’expectativa de l’evolució dels contagiats i esperant que la infecció es pugui contenir sense que hi hagi gaire casos més

Una imatge de l'alberg de la Baronia.
Una imatge de l'alberg de la Baronia. ARXIU

Que el protocol per a les colònies, almenys en el cas d’Encamp i respecte dels participants menors -els monitors queden al marge-, establís només com a recomanació que abans d’iniciar-se les colònies els nois i noies assistents es fessin una TMA per descartar estar contagiats de coronavirus ha acabat sent tot un maldecap. “Un sol infectat que entri en un lloc com aquest pot originar un gran brot com s’ha vist”, han indicat fonts coneixedores del cas.

Tant el comú d’Encamp com el ministeri de Salut, malgrat que de portes en fora mantenen que s’ha actuat de manera diligent i seguint els protocols establerts, estan analitzant la situació. D’entrada s’està a l’expectativa de l’evolució dels infectats (catorze menors i dos monitors, aquests sí testats abans d’iniciar el torn de colònies) i s’espera que la infecció es pugui contenir sense que hi hagi gaire casos més, encara que es dóna gairebé per fet que algun més apareixerà.

Una imatge d'arxiu de l'alberg.

Relacionat

Un brot de coronavirus afecta 16 participants a les colònies de l'alberg de la Baronia, a Encamp

Més enllà de decidir què passa amb el tercer torn de les colònies a l’alberg de la Baronia d’Encamp, de moment ajornat i caldrà veure si finalment suspès o no, s’haurà d’analitzar, ja no per aquest cas sinó per d’altres, si cal ser més estricte. En aquest sentit, fonts del ministeri de Salut han insinuat la més que possibilitat que es passi d’una recomanació a una obligació per molt que els participants en una activitat com aquesta siguin menors. Sortosament, tots els contagiats són o asimptomàtics o tenen una afectació molt lleu que fa suportable del tot de passar la malaltia. Els contagiats estan al seus domicilis amb els seus familiars.

Sanitaris treballant als passadissos de l'hospital.

Relacionat

Salut notifica 69 nous contagis de coronavirus, 16 d'ells en un brot d'unes colònies a Encamp

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending