Salut notifica 69 nous contagis de coronavirus, 16 d'ells en un brot d'unes colònies a Encamp

Hi ha quatre pacients ingressats a planta a l'hospital i dos a la Unitat de Cures Intensives, ambdós amb ventilació mecànica

Sanitaris treballant als passadissos de l'hospital.
Sanitaris treballant als passadissos de l'hospital. SAAS

El Govern ha informat aquest dilluns que des de divendres s'han notificat 69 nous positius amb un total de 14.747 afectats pel virus des de l'inici de la pandèmia, el mes de març de l'any passat. Entre aquests casos n'hi ha 16 que s'han diagnosticat a la casa de colònies de la Baronia dels Cortals d'Encamp. En total, hi ha 323 casos actius, una xifra interior a la de la darrera actualització (17 menys). Des del divendres s'han donat 86 altes.

Entre els nous casos hi ha els de 14 infants, d'entre 8 i 13 anys, i dos monitors de les colònies encampadanes. La majoria d'ells són asimptomàtics o amb simptomatologia lleu, malgrat que s'estan duent a terme més proves diagnòstiques per descartar l'aparició de més casos entre els 50 participants a l'activitat. Els positius s'han conegut gràcies al cribratge que s'ha efectuat durant el darrer dia del segon torn de les colònies. Els infants estan amb les seves famílies, ja que el segon torn finalitzava el passat dimecres, 28de juliol.

Una imatge d'arxiu de l'alberg.

Relacionat

Un brot de coronavirus afecta 16 participants a les colònies de l'alberg de la Baronia, a Encamp

Des del moment de la detecció dels casos, s'han seguit les instruccions i els protocols del ministeri de Salut i s'ha informat ràpidament a les famílies. El tercer torn de colònies, que havia de començar aquest dilluns s'ha ajornat ja que els monitors estan confinats o són positius. La corporació encampadana ha informat en un comunicat que durant els propers dies es decidirà si es manté l'ajornament o suspèn el tercer torn, en funció de l'evolució de casos i de la disponibilitat de dates. Els tests TMA a l'inici de cada torn de les colònies eren voluntaris.

Pel que fa a les hospitalitzacions, hi ha quatre pacients a planta de Nostra Senyora de Meritxell i dos l'UCI –tots dos amb ventilació mecànica–. El total de defuncions fins a la data és de 128. Des de l'inici del Pla de vacunació ja s'han administrat 88.587 vacunes –49.995 primeres dosis i 38.592 segones–.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending