Europa autoritza la vacuna de Janssen

Es fabricarà en una planta de la població catalana de Sant Joan Despí i l’injectable de Johnson & Johnson és el primer del món que només requereix una punxada

Vials de Janssen.
Vials de Janssen. JANSSEN

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha donat l’aval aquest dijous a la vacuna de Janssen, de la firma estatunidenca Johnson & Johnson. Aquest fàrmac se suma als de Pzifer, Moderna i AstraZeneca i, per tant, ja són quatre els vaccins aprovats a la Unió Europea (UE) per a la comercialització en es països comunitaris. La gran novetat és que només requereix una dosi.

La vacuna de Janssen es fabricarà a Catalunya, concretament a Sant Joan Despí. Sobre els problemes en la distribució que ha reconegut la farmacèutica Johnson & Johnson, la conselleria de Salut de la Generalitat ha fet una advertència. La consellera en funcions, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, han mostrat satisfacció pel fet que es produeixi a Catalunya, però alerten que “això no vol dir que ens n’arribin més unitats”.

Argimon ha recordat que la campanya de vacunació segueix una estratègia europea i que la distribució de les dosis està fixada per població. A la pràctica això vol dir que Espanya rep el 10 % dels fàrmacs disponibles a Europa i d’aquests a Catalunya n’arriben el 16 %. “No es pot canviar aquí”, ha reblat.

"La Unió Europea tindrà una altra opció per combatre la pandèmia i protegir la vida i la salut dels seus ciutadans", ha dit Emer Cooke, directora executiva de l'EMA, remarcant que l'antídot només requereix una dosi per generar immunitat. Brussel·les ha comprat per aquest any 200 milions de dosis de la vacuna de J&J, que se sumarien als 600 milions de Pfizer, els 160 milions de Moderna i els 300 milions d'Oxford-AstraZeneca. Tanmateix, desconeix quantes s'entregaran exactament en els pròxims mesos.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending