Espot confia en un lliurament “ràpid” de les vacunes promeses per Portugal

En breu es farà arribar la proposta de conveni entre ambdós països que permetrà l'enviament de la partida

Espot aquest matí a la plaça del Poble per celebrar Sant Jordi.
Espot aquest matí a la plaça del Poble per celebrar Sant Jordi. Pilar Candel

El cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat que confia que les vacunes promeses per Portugal puguin lliurar-se de la manera més ràpida possible. Tot i això, encara no s’hi ha redactat el conveni que marcarà les característiques d’aquest acord, i que permetrà l’enviament de la partida. Així mateix, Espot ha assegurat que no es coneix la farmacèutica de la qual provindran els vaccins, ni si serà necessari l’aprovació del proveïdor, com ocorre en el pacte amb França.

Espot ha assegurat que encara queden molts punts per valorar en aquest acord. “Falta acordar la quantitat exacta que rebrem i la millor via per fer-les arribar aquí a Andorra”, ha assegurat Espot. Tot i això, ha indicat que es tractarà d’una partida notable. Respecte a la farmacèutica de la qual provindran els vaccins i si caldrà el vistiplau per poder fer la venda, també ha quedat en l’aire.

El cap de Govern ha indicat que, entre avui i el dilluns, faran arribar al país lusità el projecte d’acord per fer la petició oficial de les vacunes. Espot ha volgut reconèixer el gest de Portugal i ha remarcat que aquest oferiment ha sigut fruit de la Cimera. Ha assegurat que aquest acte “no solament ha servit per sortir de la rutina, sinó per demostrar que Andorra és un país competent”.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending