Espanya es planteja aplicar un toc de queda nocturn

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que la mesura, ja impulsada a França i altres Estats, està sobre la taula, però admet que caldria declarar l’estat d’alarma i que seria per més de dues setmanes

Comentaris

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, al centre.
El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, al centre.

Fa uns dies que està vigent a França i, en poc temps, també podria declarar-se a Espanya. El ministre de Sanitat del país veí, Salvador Illa, ha revelat que s’està sondejant les diferents comunitats autònomes per valorar la possibilitat de decretar un toc de queda com a mesura per frenar l’expansió del coronavirus. Un dels problemes per tirar endavant la mesura seria el seu encaix legal i, de fet, es dona per fet que seria necessària, novament, la declaració de l’estat d’alarma.

Illa ha explicat que la possibilitat està, realment, sobre la taula. “Ho analitzarem amb la comunitat de Madrid i amb altres”, ha afirmat. L’anunci respon a la necessitat de consensuar la mesura i de buscar un consens amb administracions autonòmiques però també amb els partits polítics, especialment el PP perquè, ha admès, “tindria un horitzó més enllà de quinze dies”. És a dir, requeriria que el Congrés autoritzés una continuïtat de l’estat d’alarma.

La mesura, per tant, estarà en el debat que tindrà lloc en una reunió interterritorial que s’ha de celebrar dijous i en la qual han de participar els responsables de sanitat de les diferents comunitats autònomes. Un dels dubtes a aclarir és sota quin encaix legal s’impulsaria aquesta considerable restricció de moviments així com també l’abast que tindria: seria a tot el país? quines franges horàries afectaria?

Proves PCR al centre cívic El Passeig de la Seu d'Urgell.

Relacionat

La Seu entra en situació crítica i Macron decreta el toc de queda a les principals ciutats franceses

Pel que fa als territoris més propers a Andorra, des de la Generalitat, el secretari de Salut, Marc Ramentol, ha admès que podria ser “una possible solució” davant l’increment, per ara sense aturador, del nombre de contagis amb la Covid-19. Ha recordat que hi ha altres països europeus que han començat a aplicar-lo i ha indicat que seria interessant esperar a veure quin resultat té a aquests Estats.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending