Espanya elimina la mascareta obligatòria el dia que a Andorra hi ha només tres casos nous

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat que es podrà deixar de portar a exteriors a partir del dia 26 de juny

Un cartell que avisa de l'obligatorietat de portar mascareta.
Un cartell que avisa de l'obligatorietat de portar mascareta. Toni Solanelles

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet públic aquest matí que la mascareta deixarà de ser obligatòria a l’aire lliure a partir del dia 26 de juny. Aquesta mesura al país veí arriba el dia que Andorra enregistra un total de tres contagis des d’ahir, situant-se amb 65 contagis actius. A més, s’han registrat deu altes en un únic dia.

L’aixecament de la mascareta a Espanya ho fa dos dies després que es prengués la mateixa decisió des del Govern andorrà i des de França, on des d’ahir tampoc és obligatòria a exteriors. Sánchez ha explicat que, el proper dijous se celebrarà un Consell de Ministres extraordinari on es decidirà i es farà definitiva aquesta mesura.

D’altra banda, el ritme de contagis a Andorra segueix decreixent al mateix temps que augmenta el de la vacunació. Pràcticament 2.000 persones es posaren la vacuna durant el dia d’ahir, sumant un total de 58.979 dosis administrades des de l’inici del Pla de vacunació. S’inocularen, concretament, 819 primeres dosis i 1.268 segones, que significa que més de 21.000 persones ja han rebut la pauta completa al país.

D’altra banda, pel que fa a la població escolar, hi ha sis aules sota vigilància activa, dues en total i quatre en parcial, i cinc en vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris

Trending