Es treu l’obligació de la mascareta a gimnasos i llars d’infants

Als equipaments esportius s’haurà de garantir una distància d’1,5 metres entre persones per poder prescindir del seu ús, i a les activitats extraescolars, ni monitors ni nens hauran de dur-la

El ministre Portaveu, Eric Jover, durant la compareixença d'aquest dimecres.
El ministre Portaveu, Eric Jover, durant la compareixença d'aquest dimecres. Govern d'Andorra

La bona evolució de la Covid-19 els darrers dies i la baixada progressiva dels casos actius ha portat al Govern a aprovar noves flexibilitzacions en les mesures sanitàries per prevenir el contagi. Principalment, les mesures s’han centrat en gimnasos i llars d’infants, on l’ús de la mascareta deixa de ser obligatori. Els requeriments per no utilitzar-la als equipaments esportius és poder garantir una distància d’1,5 metres entre persones, i a les activitats extraescolars podran prescindir-ne nens i monitors.

Gimnasos, equipaments esportius, llars d’infants i activitats extraescolars seran els primers que podran prescindir de la mascareta a l’interior. El Govern ha decidit alleugerir les mesures sanitàries, i ho ha fet començant per aquest ús, que era un dels que s’esperaven amb més ganes. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha apuntat que “sempre que es pugui garantir una distància d’1,5 metres no serà necessari que els usuaris de gimnasos portin mascareta”. Així mateix, a les llars d’infants, on els més menuts ja no en portaven, serà el personal qui podrà prescindir.

Els centres de dia i les cases pairals també s’han vist beneficiades amb aquest alleugeriment de les mesures. En aquests espais es tornaran a permetre els grups de fins a 10 persones. També es recuperen les activitats fora del centre amb altres persones que estiguin fora del grup de convivència. En aquest sentit, Jover ha volgut remarcar que és “un cert retorn cap a la normalitat, que esperem que es vagi consolidant de cara a les properes setmanes”.

Aquestes relaxacions, que no són moltes, però que es van notant, es deuen a una disminució progressiva de l’onada que ha patit els darrers mesos el país, i que va obligar a extremar de nou les mesures. Jover ha apuntat que, actualment, “ens trobem en un nivell baix de la pandèmia, amb lleugeres oscil·lacions”. Les darreres 24 hores s’han detectat 84 contagis, que és una xifra una mica superior del que s’ha enregistrat altres jornades, però també s’han donat 71 altes. Això situa la xifra de casos actius en 578.

Pel que fa a les hospitalitzacions, la pressió sembla que també comença a relaxar-se cada cop més. Dues persones han estat donades d’alta, i això fa un total de 13 persones que resten ingressades. D’elles, nou continuen a la planta habilitada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, i quatre a l’UCI, tres d’elles amb ventilació mecànica. Així mateix, a les escoles “s’ha canviat la tipologia d’afectació. La darrera jornada hi havia dues aules en vigilància activa, que han passat a sumar-se a les classes sota vigilància passiva, que són un total de 12.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending