Es torna a incrementar la pressió hospitalària en una jornada amb 52 nous positius de Covid

L’estabilització, tot i l’ingrés de tres persones a la planta de l’hospital, continua sent la tendència habitual en aquesta tercera onada de la pandèmia al Principat

Hi ha 19 persones que romanen ingressades per Covid a l'hospital.
Hi ha 19 persones que romanen ingressades per Covid a l'hospital. Toni Solanelles

Amb 52 nous positius de Covid les darreres hores i tres persones més ingressades a la planta ordinària de l’hospital, torna a créixer la pressió hospitalària en el marc, però, d’una estabilització de les dades epidemiològiques relatives a la tercera onada de la pandèmia al Principat. Per ara, la reproducció del virus no s’ha descontrolat i es manté un ritme proper a l’1 de R0 o lleugerament per sota.

Segons les dades fetes públiques pel ministeri de Salut, en les darreres hores s’han detectat 52 nous casos de Covid alhora que s’han donat per recuperades 48 persones. Per tant, actualment hi ha 743 casos actius: 27 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, tres més que aquest dissabte; i tretze, onze de les quals amb ventilació mecànica, romanen ingressades a l’UCI. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre hi ha quatre ingressats: un procedeix de Salita, un de la Residència Albó i dos del servei d’Urgències de l’hospital.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 9.937 persones i es registren un total de 9.093 altes. El total de defuncions fins a la data és de 101. La darrera víctima es va donar malauradament a primera hora del matí de dissabte, un resident de Sant Vicenç d’Enclar. Durant la jornada de dissabte es van subministrar un total de 70 vacunes. Finalment, pel que fa a la població escolar, 31 aules (tres menys que dissabte) estan sota vigilància activa, sis de les quals en confinament total i les altres 25 amb alguns dels seus integrants aïllats.

Comentaris

Trending