‘ERTO disciplinari’ als empleats del restaurant del Tarter contagiats a una festa d’aniversari

L’empresa els ha aplicat una suspensió de contracte amb la idea d’allargar-la fins a final de temporada, un cop vist que no se’ls podia imputar cap falta de la Llei de Relacions Laborals i que per acomiadar-los s’hauria d’haver fet de forma improcedent

Comentaris

Els principals afectats pel brot van ser els treballadors d'un restaurant al sector del Tarter.
Els principals afectats pel brot van ser els treballadors d'un restaurant al sector del Tarter.

Alguns dels treballadors del restaurant del Tarter que van resultar afectats pel brot de coronavirus que va obligar a tancar el local han estat posats en ERTO per part d’Ensisa. Es tracta, segons les fonts consultades, d’una “mesura disciplinària” sobre aquells empleats que van assistir a la festa d’aniversari que va detonar els contagis. La voluntat de l’empresa seria mantenir-los en aquesta situació fins a finals de temporada i, per tant, no tornarien al seu lloc de feina.

Els establiments de restauració del sector del Tarter, de fet, han recuperat aquest dijous la normalitat. Tornen a estar oberts al públic després de dues setmanes tancats per culpa del brot. Cal recordar que, aquest ha arribat a afectar fins a 36 persones, segons les dades facilitades dimecres des de Salut.

Un espai de restauració al Tarter.

Relacionat

La restauració del Tarter es reactiva aquest dijous

La reobertura, però, no ha estat pas amb tots els treballadors afectats pel virus. L’empresa ha optat per aplicar una suspensió de contracte a aquells a qui considera principals responsables de tota la situació. És a dir, als que van assistir a la festa d’aniversari d’un company on s’ha constatat que es van produir els primers contagis. La xifra exacta d’empleats no ha transcendit però hi hauria, segons les fonts consultades, un mínim de quatre afectats per la mesura.

Es tracta d’una “mesura disciplinària”, ja que s’entén que no van actuar de forma correcta quan van assistir a la celebració, que clarament suposava un incompliment de les restriccions aplicades des del Govern per mirar de controlar la pandèmia. De fet, la voluntat d’Ensisa hagués estat aplicar algun càstig seguint la normativa laboral però, un cop analitzada la situació, haurien constatat que, amb la llei a la mà, no era possible.

Així, s’entén que, per una banda, no se’ls podia imputar cap de les faltes incloses a la Llei de Relacions Laborals. I és que, justament, l’assistència a la festa s’hauria produït fora de l’horari de feina. Tampoc és factible aplicar-los un acomiadament disciplinari. En tot cas, tocaria fer-los fora aplicant un comiat improcedent.

Vist això, s’ha optat per un càstig alternatiu que, a més, suposaria un cost inferior per a l’empresa. Se’ls aplica una suspensió de contracte que, a la pràctica, els representa una reducció del salari. Les fonts consultades apunten que la idea seria mantenir-los en aquesta situació fins al final de la temporada i, per tant, a l’acabament natural del contracte laboral. Ara bé, també cal tenir present que part d’aquest càstig el paga Govern.

Comentaris (18)

Trending