L’elecció d’una APP per seguir la Covid no està descartada però segueix en una fase molt inicial

Els responsables d’epidemiologia i d’Actua Tech estan a l’espera del que fan els països de l’entorn conscients que els esforços ara per ara van per un altre cantó

Una de les aplicacions ja en fase de proves, en aquest cas a Alemanya.
Una de les aplicacions ja en fase de proves, en aquest cas a Alemanya. ARXIU

La tria d’una aplicació telemàtica (APP) a partir de la qual poder fer un seguiment dels casos de Covid continua en una fase tan embrionària que fa molt difícil de poder mantenir que aquesta tardor s’acabarà implantant. El projecte, que hauria de permetre a les persones que s’hi sumessin, poder saber de manera anònima si ha estat en contacte amb persones positives, no està descartat, però tampoc no ha avançat gaire, segons que han admès fonts governamentals.

 

Ara per ara, recorden les fonts, els esforços en relació amb el seguiment i la contenció del virus van per altres derroters. Alhora, s’està molt atent amb el que estan fent els països de l’entorn per anar alineats amb ells, entre altres coses, perquè si vénen visitants d’indrets on eventualment hi hagi implantada una APP amb el mateix objectiu que el que es té al Principat, l’eina sigui la mateixa o, almenys, compatible.

Amb tot, arreu hi ha molts problemes legals per desenvolupar aquestes eines per molt anonimitzades que es vulguin. En països com Andorra, el concepte voluntari ha funcionat fins ara. Però no és evident que en altres estats passi el mateix, ben al contrari. I per imposar l’ús de l’APP, que suposaria una limitació a drets i llibertats fonamentals, s’han de dotar d’uns mecanismes legals de molt complicada promulgació. En tot cas, sembla difícil que almenys fins ben entrada la tardor no estigui realment en marxa l’aplicació si realment la iniciativa s’acaba escollint. Descartada no està.

Comentaris

Trending