Dues aules més amb alumnes confinats per culpa del coronavirus

El sistema escolar és ara el punt de més tensió d’una pandèmia que es manté sota control, amb tot just tres nous positius en les darreres hores i quatre altes

Entrada esglaonada a l'Escola andorrana d'Escaldes.
Entrada esglaonada a l'Escola andorrana d'Escaldes.

Ara mateix, el sistema escolar continua sent el punt que més tensió -relativa això sí- genera pel que fa a l’evolució de la pandèmia. L’inici de curs ha comportat que hi hagi aules amb casos detectats i confinaments. En total, n’hi ha deu, dues més que dimecres. Més enllà d’això, els nous positius continuen sota control: tot just tres.

Així es desprèn de l’actualització sanitària que ha facilitat el Govern. Aquest dijous, hi ha fins a deu aules en situació de vigilància activa. És a dir, amb tots o alguns alumnes confinats al seu domicili. Quatre ho estan de forma total i sis amb una afectació parcial.

Vàries d’aquestes pertanyen a l’escola andorrana d’Escaldes, on al llarg d’aquest dijous s’ha realitzat un cribratge als alumnes de sisè. En ser proves TMA, els resultats no es tindran fins divendres.

Es tracta del punt on més atenció posa ara Salut davant una pandèmia que, en línies generals, es troba sota control. En les darreres hores, només s’han diagnosticat tres nous positius mentre que s’han pogut donar quatre altes. Per tant, hi ha certa estabilitat pel que fa als casos actius. N’hi ha 61. Cap d’ells a l’hospital.

Comentaris

Trending