Dos nous morts a l’hospital eleven a 112 les víctimes del coronavirus a Andorra

Es tracta d’un home de 60 anys i una dona de 83 que no han pogut superar la malaltia, de la qual en les darreres hores s’han diagnosticat 40 nous casos positius

Un dels accessos a l'hospital de Meritxell.
Un dels accessos a l'hospital de Meritxell. G. P.

El coronavirus s’ha cobrat, malauradament, dues noves víctimes. En les darreres hores dues persones que es trobaven ingressades a l’hospital, una a planta i una altra a la unitat de cures intensives, han perdut la vida per culpa de la malaltia. Amb aquestes, ja són 112 els morts provocats al Principat per la pandèmia. Salut, a banda, ha anunciat 40 nous positius que, però, no eviten una nova davallada dels casos actius.

Tot i que l’epidèmia a Andorra segueix sota un relatiu control, això no la fa menys letal. I així es demostra amb les dues defuncions confirmades aquest dimecres pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Es tracta d’un home de 60 anys que es trobava ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital i una dona de 83, que es trobava en planta. Amb aquestes dues morts, ja són 112 les provocades al Principat per la Covid-19.

Aprovada una petita flexibilització de les restriccions: es permeten reunions de fins a quatre persones a tanatoris i sales de vetlla i competicions esportives a partir dels vuit anys

Pel que fa a l’evolució de l’epidèmia, aquest dimecres s’ha produït un petit repunt en el nombre de positius. Fins a 40 ha comunicat Salut. Una dada que, però, no evita que es mantingui la reducció dels casos considerats actius, fins a 276,

Pel que fa a l’evolució de l’epidèmia, aquest dimecres s’ha produït un petit repunt en el nombre de positius. Fins a 40 ha comunicat Salut. El ministre ha remarcat que cal estar atents a les dades, tot i que ha atribuït aquest pic als “dents de serra” als quals “ja hi estem acostumats”. Tot i això, ha volgut fer una nova crida a mantenir la prudència i a seguir les mesures de prevenció.

Tot i el repunt, des de Salut es destaca també el fet que la taxa de reproducció se situa en 0,95. Per tant,segueix sota l’1 i,amb això, “fa un mes i mig que baixen el nombre de persones infectades al país”. Això es tradueix en el nombre més reduït de casos actius en mesos: 276.

Després de les dues defuncions, a l’hospital hi romanen ingressades 17 persones. Deu d’elles es troben a planta i set a l’UCI. D’aquestes, hi ha sis que requereixen ventilació mecànica. Al sistema escolar, es mantenen 10 aules sota vigilància activa, dues de les quals amb tots els alumnes confinats.

Amb aquestes dades sobre la taula, el consell de ministres ha aprovat l’alleugeriment d’alguna de les restriccions adoptades per fer front a la pandèmia. En concret es flexibilitzen dos aspectes. Per un costat, es permetran trobades de fins a quatre persones en les visites a les sales de vetlla i els tanatoris. Per l’altra, es podran organitzar competicions esportives des dels vuit anys, ja que s’ha vist que “no hi ha un increment de contagis en el desenvolupament d’aquestes activitats”.

Comentaris (4)

Trending