Dos morts més per culpa del coronavirus

Ja són 119 les defuncions provocades per la Covid-19 al Principat on, en les darreres hores, s’han detectat 35 nous contagis i una nova davallada, encara que petita, dels casos actius

A l'hospital hi ha ingressades 35 persones.
A l'hospital hi ha ingressades 35 persones.

En les darreres hores, la pandèmia ha provocat dues víctimes mortals més. Per tant, ja són 119 les defuncions que el coronavirus ha provocat a Andorra. Pel que fa a l’evolució de la mateixa epidèmia, en les darreres hores s’han diagnosticat 35 nous positius, xifra relativament més baixes que l’habitual els darrers dies. De retruc, això ha permès una nova davallada, petita, dels pacients actius.

Així ho ha informat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença posterior a la reunió del consell de ministres. La pitjor notícia de l’actualització sanitària torna s ser, malauradament, la pèrdua de vides. Dos en les últimes hores, que eleven a 119 els obits causats per la pandèmia al país.

La taxa de reproducció va a la baixa i se situa en un 1,04 tot esperant els efectes que pugui provocar el moviment de Setmana Santa

Segons ha explicat Benazet, les víctimes tenien 100 i 74 anys respectivament. Tots dos es trobaven ingressats a l’hospital de Meritxell. De fet, el segon, justament, era un dels pacients que havien agafat la malaltia en el marc del brot que va afectar el centre sanitari. El ministre ha volgut remarcar que cap dels dos s’havia posat la vacuna.

Salut també ha diagnosticat en les darreres hores 35 nous positius, fet que situa el total de contagis al Principat en 12.363. També s’han pogut donar 46 altes, fet que permet una nova disminució ni que sigui petita, dels casos actius. N’hi ha 628, dels quals 35 a l’hospital.

Al centre sanitari, hi ha hagut una petita reducció de la pressió. Dimarts al matí hi havia fins a 45 pacients ingressats. Ara, en queden 37, dels quals deu a la unitat de cures intensives, tots ells ventilats.

Tot i mirar les dades “amb cautela”, el ministre ha volgut expressar que una d’elles dona certa esperança per poder pensar que s’està superant el repunt de les darreres setmanes: “el que ens obre l’horitzó és que els ingressos a l’hospital han disminuït molt i també les xifres a urgències i a atenció primària”. Tot i això, ha admès que cal “estar alerta amb le que pugui passar amb les interaccions socials durant setmana santa”. La taxa de reproducció, per ara, segueix a la baixa: de l’1.08 del dilluns s’ha passat a un 1,04.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending