Dos ingressats més i menys contagis detectats el dia que Europa comença a vacunar contra la Covid

Ara per ara no hi ha cap calendari clar per a l’inici del subministrament del vaccí al Principat, que depèn de la voluntat de França i Espanya, i que les darreres 24 hores sols ha registrat quinze nous casos de coronavirus

Algunes de les dosis de la vacuna de Pfizer que ha arribat a Catalunya.
Algunes de les dosis de la vacuna de Pfizer que ha arribat a Catalunya.

La planta Covid de l’hospital té dues persones ingressades més. Així ho indiquen les dades comunicades pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), que ha informat que es mantenen en tres els hospitalitzats més greus i que, per tant, romanen a la unitat d’intensius. El discret increment de pressió hospitalària al Principat, que coincideix amb una davallada notable de nous diagnòstics positius, arriba el dia que s’ha iniciat de l’administració de la vacuna a la Unió Europea (UE). De moment, no hi ha cap calendari de vacunació a Andorra, que depèn de la voluntat de França i d’Espanya.

Ara per ara només s’administra la vacuna de Pfizer i BioNTech, que és la única que ha acabat el procés de validació de l’Agència Europea del Medicament. I encara que en tots els territoris de la UE s’està iniciant la vacunació, aquesta és encara molt incipient. El número de dosis que n’estan arribant és molt minso comparat amb la població que hi ha. El Principat, que està immers en el projecte Covax, que va uns passos per darrere d’altres projectes de recerca del vaccí que combati la Covid, ha sol·licitat 30.000 dosis a Espanya i 30.000 més a França. Però no hi ha cap retorn, almenys que hagi transcendit, sobre quantes vacunes poden arribar a arribar a Andorra i en quina data.

Mentrestant, són dinou les persones ingressades a l’hospital, dues més que les comunicades aquest dissabte, i totes dues a la planta ordinària. Dels tres hospitalitzats a l’UCI, dos han de rebre ventilació mecànica. Aquests dinou hospitalitzats formen part dels 450 malalts que formalment hi ha actius ara per ara al país.

Aquesta dada surt dels 15 nous casos positius detectats les darreres 24 hores combinats amb les 36 recuperacions que s’han decretat, amb total, per tant, fa que hi hagi 21 contagiats menys que el dia de Sant Esteve. Sortosament, a la planta Covid del Cedre no hi ha cap ingressat mentre que a nivell escolar, si no fos perquè actualment hi ha vacances, s’haurien d’adoptar mesures sobre vuit aules més que ahir. En concret, s’haurien de confinar totalment quatre classes més i d’altres quatre caldria aïllar algun dels seus components.

Comentaris (2)

Trending