Deu dies d’espera per poder-se sotmetre a la prova de detecció ràpida de la Covid

Persones que han sol·licitat aquest divendres hora per fer-se l’extracció de mostres per a la TMA assegurant tenir símptomes i una activitat social notable i de risc no aconsegueixen cita fins a final de mes

Una extracció de mostres de mucosa a la caserna de bombers.
Una extracció de mostres de mucosa a la caserna de bombers. ARXIU

Malgrat que el Govern assegura que es manté la realització de quatre-centes proves de detecció ràpida del coronavirus diàries, és tan alta, aparentment, la demanda, que els gestors de cites triguen deu dies en donar-te hora. O almenys aquest és el calendari que s’ha seguit amb les persones que han contactat aquest divendres amb el telèfon de contacte del ministeri de Salut a través del qual es coordina la programació de les extraccions de mostres.

Certament, després de dies de col·lapse telefònic, les persones consultades han assegurat que no han calgut gaire intents per poder agafar línia i parlar amb una de les persones -quatre segons va anunciar dimecres el ministre portaveu, Eric Jover- que fan la gestió telefònica i la programació de les cites prèvies ja sigui per al CAP de la Sardana o, especialment, per qüestions de capacitat, la caserna dels bombers, a Santa Coloma. Fins no fa massa dies, hi havia persones que van haver de fer més de cent trucades per poder rebre resposta.

IMG 3924
 

No és el cas d’avui. Ara, tot i explicar, algunes de les fonts, que havia tornat al país feia poc procedent d’un període de vacances en un lloc de risc i que la setmana que ve ha de tornar a la feina en un lloc de treball on el contacte social és molt elevat tot i que es vulgui preservar la distància atès que hi ha un alt volum de rotació de persones diferents, el comunicant ha explicat que l’hora més propera que es podia concertar se n’anava al darrer dia d’aquest mes, el 31 d’agost. Per tant, en deu dies.

A mesura que molts ciutadans del país tornen de vacances, molts d’ells sol·liciten fer-se les proves de detecció ràpida del coronavirus. De fet, la pròpia administració recomana procedir d’aquesta manera per a la tranquil·litat de tots plegats. Més encara segons on s’hagi fet estada. També es demana, però, deixar passar uns dies des del retorn abans de concertar la cita, perquè el virus triga uns dies en dur a terme el procés d’incubació. Però aquest marge no justificaria, segons les fonts, que s’estiguin donant hores per a d’aquí deu dies. Sinó que hi ha un volum de demanda molt elevat. Tampoc hom no pot estar permanentment fent-se analítiques.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending