Detectat un nou brot a l’Escola andorrana de maternal i primera ensenyança de la Massana

Després que dos tutors d’una classe de primer cicle han donat positiu, i aquest dilluns al matí s’ha fet test d’antígens als nens i fins a nou haurien donat positiu, a més de dos mestres més i un auxiliar

Accés principal a l'Escola andorrana de maternal i primera ensenyança de la Massana.
Accés principal a l'Escola andorrana de maternal i primera ensenyança de la Massana.

Fins a 14 contagiats per Covid-19 a l’Escola Andorrana de maternal i primera Ensenyança de la Massana són, de moment, els que s’han detectat en un nou brot al sistema educatiu. Dissabte, dos tutors d’una classe de primer cicle van donar positiu, i avui, amb l’aplicació del protocol, ho han fet nou nens, dos mestres i un auxiliar.

L’oficina Covid del departament de Salut ha donat a conèixer aquest nou brot, després de donar-se per superats els d’Escaldes-Engordany i Sant Julià, amb l’inici del curs escolar. La decisió de treure la mascareta a les aules podria haver propiciat la propagació del virus que, de moment, afecta una aula de primer cicle. Segons informa el Govern, demà es farà un cribratge sencer de tot el cicle amb una prova TMA, per tal de veure si surten nous positius i, sobretot, per poder identificar en cas que hi hagi asimptomàtics. De moment, la classe sencera es troba en aïllament.

D’aquesta manera, la situació de la població escolar respecte al coronavirus és de 10 aules sota vigilància activa, una total, que es correspon amb el brot detectat, i nou que tenen algun dels alumnes en aïllament. També hi ha fins a 11 classes en vigilància passiva, que tenen algun nen que estaria en seguiment. Durant el cap de setmana s’han disminuït de 12 a 10 les aules en vigilància activa i han augmentat de sis a 11 en passiva.

Al llarg del cap de setmana Salut ha detectat 21 nous casos de coronavirus, i 25 altes. Per tant, els casos actius se situen, avui dilluns en 90, sense cap ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Pel que fa a les vacunes, no s’ha administrat cap dosis des de divendres.

Comentaris (3)

Trending