Descarten que el brot de Sant Vicenç d’Enclar sigui causat per una soca Covid més infecciosa

L’estudi genòmic encarregat arran dels contagis a la residència ha confirmat que la variant és de les que ja es troben habitualment al Principat

Accés a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar.
Accés a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar. Cristian Cortés

51 padrins i 32 professionals infectats. I, el pitjor, sis morts. És el balanç, fins ara, del violentíssim brot de coronavirus que ha afectat la residència Sant Vicenç d’Enclar. La ràpida expansió dels contagis va fer sospitar Salut que poguessin estar causats per una de les soques noves de la Covid-19, com ara la britànica, molt més infecciosa. Això, però, ha quedat descartat després de l’estudi genòmic realitzat amb mostres dels pacients.

La situació al centre sociosanitari ha preocupat, i molt, el Govern. I és que el virus ha fet molt mal. Pocs dels padrins atesos a Sant Vivenç d’Enclar han quedat indemnes, tot just tres. I l’afectació també ha sigut elevada entre els treballadors, amb més de la meitat contagiats. Les dades feien pensar en la possibilitat que poguessin haver estat provocats per una soca més infecciosa . I és que, com ha indicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, “són xifres realment molt grans”.

Trasllat d'un pacient de Sant Vicenç d'Enclar cap al Cedre, dimecres.

Relacionat

Salut sospita que el brot de Sant Vicenç d’Enclar l’ha causat una soca “més infectiva” del virus

Davant aquesta sospita, es va optar per encarregar una anàlisi genòmica de mostres dels pacients afectats. La idea era tenir més detalls i esbrinar si podia tractar-se d’una variant més infecciosa, similar a la que ha aparegut a altres països.

Aquest extrem, ara, s’ha descartat. “Les soques que han produït el brot no són de les més conegudes, com la britànica, la sud-africana o la brasilera”, ha indicat Benazet. De fet, ha indicat, “són les que tenim habitualment al Principat”. Per tant, s’ha esvaït una inquietud important, tot i que el missatge continua sent el mateix: cal mantenir les precaucions, ja que la situació epidemiològica segueix sent molt preocupant.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending