La defunció d’un home que es trobava a cures intensives eleva a 140 els morts causats per la Covid

En les darreres 24 hores els nous positius han tornat a superar els dos centenars i això situa els casos actius, una altra vegada, fregant els 2.000

Un dels accessos a l'hospital de Meritxell.
Un dels accessos a l'hospital de Meritxell. G. P.

La defunció d’un pacient que es trobava ingressat a la unitat de cures intensives ha elevat el nombre de víctimes mortals causades per la pandèmia a Andorra. Es tracta de l’òbit 140 des de l’esclat d’una crisi sanitària que segueix amb una elevada incidència. En les darreres hores s’han tornat a superar els 200 contagis i, això, combinat amb un nombre baix d’altes, fa que els casos actius tornin a aproximar-se als 2.000.

La pitjor notícia, però, torna a ser el fet que una persona ha perdut la vida per culpa de la Covid-19. Es tracta d’un pacient de 71 anys que feia dies que es trobava ingressat a cures intensives. Malauradament, el seu estat, lluny de millorar, ha empitjorat i no ha pogut superar la malaltia. És la mort 140 causada per la pandèmia al Principat.

Una emergència sanitària que segueix amb xifres molt altes, probablement per culpa d’una variant Òmicron que ha entrat amb força al país. Entre dilluns i dimarts, s’han diagnosticat 208 nous malalts, el que eleva fins a 22.540 el total d’infeccions registrades al país des del març del 2020, quan va esclatar la crisi.

Aquest nombre elevat de contagis coincideix amb només 23 altes. I això provoca un nou salt en els casos actius. Aquests passen de 1.774 a 1.958. De nou, per tant, fregant els dos milers. D’aquests, 28 es troben a l’hospital de Meritxell. Per tant, tres menys que dilluns, tot i que un d’ells és el difunt. A planta hi resten 15 persones i a cures intensives, 13, dels quals sis -dos menys- sota ventilació mecànica.

Pel que al sistema escolar, es mantenen 30 aules amb algun dels seus estudiants confinats (25 amb tots ells i 5 amb només algun alumne afecta). A banda, sobre 73 grups més es fa vigilància passiva.

Per últim, la campanya de vacunació també manté un ritme elevat. Al llarg de dilluns es van posar fins a 1.400 noves dosis. Així, el nombre de persones que ja han rebut tres tongades del vaccí se situa ja en 18.341.

Comentaris (12)

Trending