Les dades epidemiològiques dibuixen el començament de la tercera onada de coronavirus

El biòleg Joel López assegura que la mitjana de casos diaris i la velocitat de propagació del virus actual només s’ha donat en tres moments de la pandèmia

El biòleg Joel López fent un test Covid
El biòleg Joel López fent un test Covid Joel López

El Principat s’endinsa en la tercera onada de coronavirus. Així ho afirma el biòleg Joel López, argumentant que les dades respecte a casos diaris i velocitat de propagació del virus que tenim al país actualment només s’han registrat tres vegades al llarg de tota la pandèmia. Segons explica López, després de 50 dies de tendència a la baixa, on s’ha reduït un 66,3% IA14 -incidència acumulada els darrers 14 dies-, ara, en tan sols 9 jornades, s’ha incrementat un 39,75%.

El biòleg ha publicat una sèrie de piulades al seu perfil de Twitter, on exposa que els registres de les pandèmies quan la humanitat no té anticossos evidencien “una propagació cíclica dins l’estacionalitat” perquè no s’arriba a assolir la immunitat suficient perquè disminueixi la propagació del virus. En aquest sentit, el primer canvi sostingut en la tendència va ser del 16 març al dia 30 del mateix mes, el segon entre el dia 13 de setembre i el 21 d’octubre i el tercer des del 24 de desembre fins al dia d’avui.

“Com més aviat acceptem aquesta realitat abans podrem rectificar la tendència per situar al Principat en una situació òptima per iniciar el procés de vacunació amb les màximes garanties, ja que a menor incidència major garantia d’èxit”, ha defensat López a les xarxes socials. A més, ha recordat que, respecte als darrers cicles, tenim els avantatges de les restriccions de mobilitat als països veïns i l’increment de la realització de test d’antígens, prova que assegura que és “la mesura més eficient si s’aplica amb constància”.

Per últim, el biòleg recorda que per evitar la propagació del virus, la ciutadania ha de minimitzar els contactes estrets en l’àmbit personal, mantenir les mesures de prevenció, com ara la ventilació dels espais i dur la mascareta i realitzar-se de forma repetida autotests d’antígens. “De les mesures que prenguem en l'àmbit personal i administratiu es derivaran les conseqüències col·lectives. Ara tenim dos reptes igual d’importants: minimitzar i rectificar aquest cicle alcista i realitzar un procés de vacunació en temps rècord”, ha conclòs.

Etiquetes

Comentaris

Trending