Les dades epidemiològiques assoleixen el nivell previ de la segona onada

Des de juliol de 2020 no hi havia un nombre de casos actius (46) tan baix com ara mentre que en les últimes hores només s’ha diagnosticat un únic positiu

Cartells a les dependències de l'oficina Covid.
Cartells a les dependències de l'oficina Covid.

La cinquena onada del coronavirus, provocada per la variant Delta, segueix clarament a la baixa. De fet, les actuals dades sanitàries pel que fa a contagis i nombre de casos actius no es registraven des d’inicis d’estiu de l’any passat, quan se sortia de la primera. En les darreres hores, Salut ha diagnosticat únicament un nou positiu i el nombre de pacients que ara mateix pateixen la malaltia es redueix lleugerament fins als 46.

A l’espera de quin pugui ser l’impacte de dues circumstàncies sobre les quals el Govern vol estar molt a sobre -la tornada a l’escola i el retorn de molts ciutadans de les vacances-, per ara, el coronavirus es troba en una clara fase de control. L’hospital ja està buit d’ingressos Covid des del cap de setmana i els nous casos es troben a un nivell molt baix. Bona mostra d’això és l’actualització epidemiològica feta pública des de Salut.

En les darreres hores, tot just s’ha diagnosticat un nou pacient. Per tant, les infeccions oficialitzades des de l’esclat de la crisi sanitària ascendeixen a 15.070. D’aquestes, ja són 14.894 les persones que han obtingut l’alta mèdica. Malauradament, 130 han perdut la vida.

Justament, entre dilluns i dimarts, s’han atorgat tot just tres noves altes. I això fa que el nombre de casos actius hagi caigut de nou. En aquest cas, a 46, una de les xifres més baixes des de juliol del 2020, quan va començar la segona onada.

Pel que fa a la vacunació, s’ha tornat a aturar un cop inoculades les primeres dosis de Moderna i les segones d’AstraZeneca previstes per aquests últims dies. Per ara, s’han subministrat un total de 97.967 vaccins. D’aquests, 46.710 que suposen la pauta completa.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending