El cribratge a l’escola andorrana d’Escaldes detecta un positiu per coronavirus

Les proves TMA realitzades a 28 persones han descartat un increment gran de contagis, tot i que el brot que ha afectat el centre registra, fins ara, 16 infeccions

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas.
La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas. G. P.

El cribratge impulsat a l’escola andorrana de primera ensenyança d’Escaldes-Engordany ha permès detectar finalment un alumne més contagiat amb coronavirus. Així, el brot que ha afectat el centre educatiu arriba als 16 casos, amb especial afectació a les classes de sisè. La infecció detectada se suma a les deu diagnosticades en les darreres hores, que han fet increment el nombre de pacients actius fins als 71.

El sistema escolar segueix sent el punt de més tensió de la pandèmia ara mateix. I, especialment, el centre escaldenc. Al llarg del dijous es van fer proves TMA a 28 persones, tres dels quals professors i la resta alumnes. Finalment, de totes elles només una va donar positiu. Això eleva fins a setze els casos provocats pel brot Covid detectat a l’escola.

D’aquesta forma, al centre hi ha actualment dues aules amb tots els alumnes aïllats a domicili i una més amb algun estudiant confinat. Una quarta aula es troba sota vigilància passiva. En global, hi ha deu grups amb alumnes aïllats a tot el país, quatre totalment i sis parcialment. En cinc més es fa seguiment passiu.

Accés esglaonat a l'Escola andorrana d'Escaldes.

Relacionat

Un brot de Covid a l’Escola andorrana d’Escaldes ‘obliga’ a cribrar tots els alumnes de sisè

Malgrat aquesta xifra, des del ministeri es fa un bon balanç de com ha afectat l’inici del curs escolar a les dades epidemiològiques. “Hem posat tots els mecanismes per intentar contenir la propagació del virus al sistema escolar, però ja preveien que sortirien aquests casos”, ha comentat Mas. Per això, ha afirmat que “estem satisfets” perquè “estan continguts i els increments que hi ha són estables”.

Pel que fa a les altres dades epidemiològiques, en les darreres hores Salut ha diagnosticat onze nous positius -un dels quals el detectat a l’escola escaldenca-. Això fa que els casos actius tornin a incrementar-se fins a 71. Per ara, cap d’ells requereix ingrés hospitalari.

Comentaris

Trending