La Covid s’estén per la Seu de la Justícia: el fiscal general i el president del CSJ, contagiats

Inicialment, el positiu del magistrat que presideix el Tribunal de Corts que jutja la causa general del ‘cas BPA’ va obligar a ajornar les vistes, però caldrà ara veure si hi ha noves afectacions

Enric Anglada, magistrat del Tribunal de Corts.
Enric Anglada, magistrat del Tribunal de Corts. Toni Solanelles

La Covid, que torna a ser de transmissió comunitària al Principat, s’ha estès també per la Seu de la Justícia. Almenys hi ha tres casos positius de rellevància pública. El magistrat del Tribunal de Corts Enric Anglada; el fiscal general, Alfons Alberca; i el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, estarien de baixa, com tantes altres persones, per culpa del virus. D’entrada, la situació de cap d’ells no revesteix gravetat. Ben al contrari.

El cas d’Anglada va ser el primer en transcendir. El seu contagi, anunciat oficiosament diumenge a la nit perquè obligava a suspendre almenys la sessió de dilluns del judici de la causa general del ‘cas BPA’, es va acabar confirmant del tot aquest dilluns. Arran d’això es va dictar una providència ajornant les vistes fins al proper dia 6 de desembre. Aquest dimarts s’hauria anunciat que també s’haurien posat de baixa per la mateixa circumstància Alberca i Casadevall.

Una vista de la sala durant la represa del judici després de les vacances d'estiu.

Relacionat

La Covid es cola al judici del ‘cas BPA’ i en fa suspendre les vistes fins al 6 de desembre

Caldrà veure si el contagi del màxim representant del ministeri públic comporta un nou retoc en el calendari del judici del ‘cas BPA’. En tot cas, des que es va anunciar el positiu d’un dels magistrats del Tribunal de Corts, en concret el que presideix la sala en el ‘cas BPA’, diversos dels participants en la vista, especialment advocats, s’han fet tests d’antígens per descartar un possible contagi. En aquest sentit, no ha transcendit cap contagi.

Comentaris (3)

Trending