La Covid es cobra una nova defunció després de quinze dies de treva

Un home de 66 anys ingressat a l’UCI de l’hospital esdevé la 76a víctima de la pandèmia, que registra 85 casos nous i veu com els pacients actius superen de nou el miler

L'hospital té 26 ingressats per coronavirus, cinc d'ells a l'UCI.
L'hospital té 26 ingressats per coronavirus, cinc d'ells a l'UCI. Toni Solanelles

La pandèmia ha sumat la víctima número 76 al Principat. Un home de 66 anys que estava ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital ha mort aquest migdia en no poder superar l’impacte de la Covid. Era un dels set hospitalitzats a l’UCI que, a més a més, necessitaven ventilació mecànica per poder respirar. En les darreres 24 hores han estat diagnosticades 85 persones més amb la malaltia i els casos actius han tornat a enfilar-se per sobre dels mil, ja que s’han donat molt poques altes.

Fins aquest diumenge eren 75 les víctimes mortals relacionades amb el coronavirus. Des del 30 d’octubre que no es notificava cap defunció per culpa de la Covid. Aquells dies, malauradament, hi va haver diverses víctimes, fins i tot algunes de molt joves i que van patir els efectes fulminants que de vegades comporta el virus.

Al sistem educatiu, es redueixen les aules amb confinanments: passen de 49 a 43, quinze de les quals amb tots els alumnes aïllats a casa seva

Després d'aquesta defunció, al centre hospitalari hi ha 18 persones ingressades amb Covid-19. Entre aquestes, nou a l’UCI, sis de les quals intubades. A més a més, a planta hi ha nou pacients més. La pressió hospitalària és relativament baixa, encara que els sanitaris temen que hi pugui haver algun repunt producte del retorn de les vacances de Tots Sants, tot i que, ara per ara, cada vegades és més improbable.

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, en les darreres 24 hores Salut ha diagnosticat fins a 85 nous pacients amb coronavirus, xifra lleugerament més elevada que entre divendres i dissabtes, i que eleva fins als 5.872 els afectats per la malaltia des de l’esclat, al març, de la crisi sanitària. Els nous casos fan que la segona onada ja superi els 5.000 infectats (5.014 en concret).

Això, combinat amb el fet que només s’han donat dues altes, fa que el nombre de malalts considerats actius s’hagi tornat a enfilar per sobre del miler. Hi ha 1.049, 83 més que dissabte.

En canvi, sí que es redueix el nombre d’aules afectades per confinaments, siguin totals o parcials. Hi ha 43 aules en situació de vigilància activa, sis menys que dissabte. D’aquestes, en quinze tots els alumnes estan confinats a domicili, dues menys que ara fa 24 hores. 32 més, quatre menys, tenen només alguns dels estudiants a casa. A banda, 75 grups més estan en situació de vigilància passiva.

Comentaris

Trending