Covax preveu enviar unes 4.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca entre febrer i març

El pla provisional de distribució estima que les primeres entregues es farien a finals de mes i que fins al juny es rebrien un 70% dels 26.400 vaccins compromesos

Capses amb vials d'AstraZeneca.
Capses amb vials d'AstraZeneca. Altaveu

Els responsables del projecte Covax de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) han confirmat que, si res es torça, a finals d’aquest mes començarà l’enviament de les primeres vacunes incloses dins del programa, formulat per intentar aconseguir una distribució més justa i equitativa de les mateixes. Andorra hauria de rebre dosis del vaccí creat conjuntament per AstraZeneca i la universitat d’Oxford. En total, la previsió és de 26.400 dosis, de les quals unes 4.000 estarien disponibles les primeres setmanes.

Així ho indica el pronòstic de distribució provisional que ha fet públic aquesta setmana l’OMS. En ell s’explica que Covax podrà enviar a diferents països vacunes d’AstraZeneca i, també, de Pfizer, tot i que Andorra només en rebrà de les primeres. En aquest cas, s’apunta que “s’estima que l’entrega començarà a finals de febrer”. Tot i això, s’avisa que està subjecte a “la capacitat de fabricació i a la realització de requisits previs”.

També es comenta que pel primer trimestre, estarien disponibles el 15% de les dosis i, ja pel segon, el 56%. “Hi ha més subministrament previst per a la segona meitat de l’any”. En cas de complir-se aquesta estimació, això suposaria que Andorra rebria entre els darrers dies de febrer i març unes 4.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca.

Un detall que revela el document és que els vaccins que aniran al Principat  seran els que fabrica SKBio. En canvi, altres països en rebran els manufacturats al Serum Institute de l’Índia.

Des de Covax, però, s’adverteix que “la distribució indicativa té en compte l’estimació actual dels volums d’oferta” i que aquests podrien variar en funció de les restriccions de fabricació i de les operatives, fet que tindria “un impacte en les dosis que s’assignarà als països”. També es remarca que “el lliurament exacte després de l’assignació dependrà de la seqüència de països, del pla d'enviament, del temps necessari per fer la comanda de compra, de les obligacions legals i reglamentàries, així com el termini de lliurament del proveïdor i logística relacionada”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending