El coronavirus intensifica la pressió al sistema sanitari amb tres nous ingressos a l’hospital

Salut diagnostica 49 nous positius en les darreres hores, fet que fa que els casos actius s’elevin ja a 462, mentre que també evoluciona en negatiu la situació a les escoles

Una imatge de l'exterior de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Una imatge de l'exterior de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

La pandèmia del coronavirus continua en intensificant el seu repunt. Novament, els nous positius comunicats aquest dijous voregen la cinquantena (49 concretament), fet que provoca un increment dels casos actius, que a poc a poc s’aproximen al mig miler. A banda, la pressió sobre el sistema sanitari segueix en augment, amb tres nous ingressos a planta de l’hospital.

Així es posa en relleu en les dades epidemiològiques facilitades per Salut. En les darreres hores s’han diagnosticat 49 nous positius de coronavirus. Això eleva fins a 11.687 el total d’infectats al país des de l’esclat de la pandèmia, ara ja fa més d’un any. D’aquests, cal recordar, 114 persones han perdut la vida.

Entre dimecres i dijous s’han pogut donar 29 noves altes. Per tant, ja són 11.111 persones les que han pogut superar la malaltia. La xifra, però, és més baixa que la de nous positius i, per tant, una jornada més els casos actius segueixen a l’alça. Vint més i ja en són 462. Per tant, a poc a poc s’aproximen a la barrera del mig miler.

D’aquests, hi ha 21 persones que han requerit ingrés a l’hospital. Tres més en les darreres 24 hores, tots ells, afortunadament, a planta. A l’àrea Covid hi ha dotze pacients, als quals s’han de sumar els nou de la unitat de cures intensives tots amb ventilació mecànica.

Segueix també a l’alça l’afectació al sistema escolar. Hi ha ja 25 aules amb algun o tots els alumnes confinats al seu domicili. Dues més, per tant, que dimecres. D’aquestes, vuit ho estan totalment mentre que disset de forma parcial.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending