Control als viatgers que vagin d’Andorra a Galícia

La Xunta exigeix que qui es desplaci des del Principat a la comunitat autònoma ho comuniqui en un termini màxim de 24 hores des de la seva arribada com a mesura per prevenir l’expansió del coronavirus

La catedral de Santiago de Compostela, un dels atractius turístics de Galícia.
La catedral de Santiago de Compostela, un dels atractius turístics de Galícia.

Els residents a Andorra que vulguin anar a partir d’aquest dimecres a Galícia hauran de comunicar a la Xunta la seva presència a la comunitat autònoma en un termini màxim de 24 hores. Es tracta d’un control d’entrada que, segons el president de l’ens, Alberto Núñez Feijóo, vol servir de prevenció davant l’expansió del coronavirus. La mesura s’aplicarà a aquells viatgers de diverses regions espanyoles i d’altres països, inclòs el Principat.

El Diari Oficial de Galícia (DOG) publica aquest dimarts dues disposicions on s’estableix aquesta obligatorietat. Es tracta de dos textos redactats des de la conselleria de sanitat del govern gallec i avisen que “els possibles incompliments seran sancionats per les autoritats autonòmiques d’acord amb la legislació vigent”.

El govern gallec ho justifica indicant que són territoris amb una alta incidència del coronavirus o sense dades fiables

La mesura afecta aquelles persones que arribin a Galícia des de les regions espanyoles on el coronavirus s’ha tornat a descontrolar les darreres setmanes. Entre elles, Catalunya, Aragó, o Euskadi. I també altres països. Es tracta de territoris on la incidència de la Covid-19 és molt més alta que la que té ara la comunitat autònoma o, bé, que no tenen dades fiables sobre l’evolució de la pandèmia.

La comunicació s’haurà de fer en un termini màxim de 24 hores des de l’arribada a Galícia a través d’un formulari específic que es pot descarregar per internet o també per telèfon (881 00 20 21). S’assegura que les dades s’emprarà “exclusivament” per contactar amb aquestes persones per l’acompliment dels propòsits de salut pública per proporcionar-los informació i recomanacions sanitàries adequades així com, si escau, l’adopció de mesures que siguin necessàries, sempre d’acord amb la legislació aplicable i buscant, de manera preferent, la col·laboració voluntària de l’afectat”.

En les disposicions del DOG, es relaciona tot un seguit de països als quals s’aplica la mesura. I, entre ells, hi ha diferents Estats europeus, entre ells Andorra. Cal tenir present que al Principat hi resideix una important comunitat d’origen gallec i que molts d’ells aprofiten les vacances d’estiu per tornar a la seva terra.

Comentaris (2)

Trending