Els contagis superen de nou els 100 diaris i trenquen la barrera de 4.000 des de l’inici de la crisi

Salut registra 227 nous casos en les darreres 48 hores i confirma fins a sis defuncions més, que eleven a 69 les defuncions provocades pel coronavirus

Benazet ha estat l'encarregat d'actualitzar les dades sanitàries.
Benazet ha estat l'encarregat d'actualitzar les dades sanitàries. SFGA

En els darrers dos dies, els contagis de coronavirus han tornat a créixer de forma important. En concret, novament a més de 100 per cada jornada. Des de l’actualització de dimecres, s’han diagnosticat 227 nous casos, fet que fa que el nombre de malalts des de l’esclat de la pandèmia ja superi els 4.000. A més, la pitjor notícia ha estat que fins a sis persones han perdut la vida en tot just 48 hores.

L’epidèmia ha deixat ja 4.038 pacients a Andorra. 227 dels diagnòstics s’han donat en les darreres 48 hores, fet que provoca que els afectats per la segona onada iniciada al juliol se situïn en 3.181. La notícia més positiva és que també s’ha produït un nombre important d’altres: 259. Per tant, de fet, el nombre de casos actius ha caigut en 38, fins als 1.241.

A l’hospital hi ha 36 pacients, dels quals 9 a la unitat de cures intensives, a banda de 24 padrins a la planta medicalitzada del Cedre

La pitjor notícia, evidentment, les morts. Fins a sis els dos darrers dies, una d’elles una padrina del Cedre que es trobava en fase terminal. Ja són 69 les víctimes que ha deixat el coronavirus a Andorra.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat que a l’hospital hi ha 36 persones ingressades. D’elles, 27 es troben a planta. Entre aquestes hi ha vuit padrins provinents del centre sociosanitari, arran del brot que s’ha detectat els darrers dies. A la unitat de cures intensives hi ha nou pacients, dels quals vuit requereixen ventilació mecànica.

A banda, cal recordar que també hi ha padrins interns a la planta medicalitzada del Cedre. En total, 24. El ministre ha indicat que la majoria evoluciona de forma correcta i, de fet, ha indicat que hi ha la previsió de poder donar set altes aquest cap de setmana.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending