Contagiats que han d’anar-se a fer proves de detecció reclamen un ‘stop lab’ amb vehicle

Les cues immenses per a fer-se TMAs o tests d’antígens a l’antiga plaça de Braus comporten una barreja indiscriminada entre ciutadans infectats i altres que probablement no ho són

Cues a l'exterior de l'antiga plaça de Braus aquest dijous.
Cues a l'exterior de l'antiga plaça de Braus aquest dijous.

La intensitat amb què estan acudint ciutadans a l’antiga plaça de Braus per fer-se proves de detecció de la Covid, les cues enormes que s’han generat els darrers dies, i l’alta positivitat que s’està registrant, han portat diversos ciutadans a demanar-se com és possible tanta mescla de gent que no se sap en quin estat es troba i a reclamar que es reinstaurin els ‘stop lab’ amb vehicle, que asseguren un menor contacte.

Positius de Covid que, per exemple, tenen els seus fills pendents de proves, no volen acudir al centre de detecció de la malaltia per no posar en risc altres persones. Però tampoc no se’ls ofereix una solució alternativa. De fet, fa dies que hi ha queixes en relació amb el fet que en les cues que es fan a l’exterior del que també va ser magatzem del COEX no es respecten les distàncies i tampoc no hi ha garanties que l’estona d’espera -que en alguns moments ha arribat a superar l’hora- no hi pugui acabar havent-hi contagis.

Es dóna el cas que en les fileres hi van persones sense cap mena de símptoma i que acudeixen a testar-se sols de forma preventiva -molts menors acompanyats d’algun dels seus progenitors que són contactes estrets d’altres escolars positius, per exemple- però hi ha ciutadans que realment mostren evidències d’haver pogut emmalaltir i encara, com alguns ciutadans amb els quals l’Altaveu ha pogut contactar, que són directament positius.

N’hi ha que per responsabilitat es queden a casa -de fet, els contagiats s’han de confinar- i demanen solucions alternatives, però també hi ha qui, perquè no li queda més remei o perquè passa de tot, per dir-ho d’alguna manera, tira milles amb el que sigui, tot i essent sabedors que són dipositaris del virus que tants estralls torna a causar.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending