Compte amb els fuets que tingui a la nevera (miri si són Cabanes de 150 grams)

Unitats de l’embotit retirat a França per causar diverses intoxicacions per salmonel·losi també s’haurien venut a Andorra

Una mostra de fuet.
Una mostra de fuet. ARXIU

Els quatre lots de fuet de l'empresa osonenca Embotits Solà retirats a França per salmonel·losi també s'han venut a Catalunya (demarcació de Barcelona i Girona), Andorra, l’Estat espanyol (Aragó) i Bèlgica, segons ha confirmat l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). La partida de ‘Fuet Cabanes 150 grams’ va provocar presumptament 18 casos d'intoxicació al país gal entre el 8 de juliol i el 3 d’agost.

Embotits Solà ja ha obert una investigació interna per intentar saber què ha passat, encara que l’empresa està convençuda que els fuets van sortir en correcte estat de les seves dependències. Per ara, i més enllà de les intoxicacions detectades a França, on van anar la major part de les unitats dels lots afectats, no s’ha detectat cap altra anomalia enlloc més. En principi, tampoc a Andorra.

El nom comercial del producte, s’ha dit, és ‘Fuet Cabanes 150g’ i l’elaborador és Embutidos Solà SA (ES10.12147/B). Els lots (amb les dates de consum preferent) afectats són els següents: 20/22-03 (data de consum preferent: 03/11/2020); 20/26-02 (data de consum preferent: 29/11/2020); 20/26-03 (data de consum preferent: 30/11/2020); 20/27-01 (data de consum preferent: 04/02/2021).

L’agència catalana està fent les actuacions d’investigació de l’alerta, la comprovació de la retirada del producte del mercat, la investigació de les causes i l’aplicació de mesures correctores. Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que tinguin a la seva llar els lots de producte indicats anteriorment, s’abstinguin de consumir-los i els retornin als punts de venda.

En cas d'haver consumit aquest tipus de producte dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb salmonel·losi (principalment diarrea i/o vòmits sovint acompanyats de febre i mal de cap), es recomana visitar un centre de salut.

Comentaris

Trending