Com a mínim tres integrants de la brigada sanitària cubana ja han deixat Andorra

La data de finalització del conveni entre les autoritats de l’illa caribenya i el Govern no s’ha revelat tot i que el visat atorgat als membres de la delegació era per tres mesos

Una infermera cubana durant una recepció oficial a l'hotel on s'allotgen al Principat.
Una infermera cubana durant una recepció oficial a l'hotel on s'allotgen al Principat. C. ESTEVE / SFGA

Com a mínim tres dels sanitaris que van arribar els darrers dies de març al Principat procedents de Cuba ja han deixat el país. Ho han fet va un parell de dies i, en el seu cas, segons les fonts, haurien finalitzat la missió. Almenys un dels que hauria marxat prestava servei al Cedre. De fet, la majoria de la brigada es va acabar derivant al centre sociosanitari on es va acabar obrint durant l’esclat major de la pandèmia del coronavirus una unitat d’hospitalització.

Ara per ara, la data de la finalització del conveni entre les autoritats de l’illa caribenya i el Govern no s’ha revelat, menys encara el cost que tindrà el desplegament dels 39 sanitaris. Sobre l’estada, inicialment els visats que es van expedir amb la col·laboració diplomàtica espanyola eren per a tres mesos. No obstant, fa pocs dies el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va afirmar que encara s’estava analitzant fins quan seria necessària la presència de la delegació cubana. Sobre el cost de la seva estada encara va ser més recelós. De fet, i si no hi ha canvis, la família Sírkia va assegurar al Govern que es faria càrrec del cost d’aquesta brigada.

La presència de la brigada sanitària, formada per tretze metges i vint-i-sis infermers, ha estat envoltada de notable polèmica o, com a mínim, de certa controvèrsia. No pas per la qualitat humana o el comportament de cadascuna de les persones vingudes de Cuba. Però sí tant pel nivell de formació i pràctica que tenien aquells professionals com, sobretot, per l’impacte polític d’acollir una brigada d’aquest tipus.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending