La cinquena onada de la pandèmia entra en una fase d’estabilització

Set contagis nous, cinc altes i una persona menys hospitalitzada a causa d’un coronavirus que fins ara ha portat a injectar 95.600 vacunes

Les proves de detecció de la malaltia es fan a l'antiga plaça de braus.
Les proves de detecció de la malaltia es fan a l'antiga plaça de braus. Toni Solanelles

La cinquena onada de la pandèmia ha entrat en una aparent fase d’estabilització. Els nous contagis i les recuperacions són pràcticament idèntics mentre que la pressió hospitalària, que no fa el net però es manté força baixa, experimenta en comptagotes altes i nous ingressos. El combat del coronavirus ha portat a injectar, fins ara, 95.600 vacunes.

Les darreres hores s’han notificat set nous contagis i com que ‘només’ s’han donat per recuperades cinc persones, el nombre de malalts actius formalment creix, situant-se hores d’ara en 130, dels quals n’hi ha cinc hospitalitzats (més el turista que continua a l’UCI). En relació amb les dades facilitades durant la jornada de dijous, hi ha una persona menys a la planta Covid de l’hospital.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 14.988 persones i es registren un total de 14.729 altes. El total de defuncions fins a la data és de 129, una xifra que, sortosament, fa dies que tampoc no experimenta canvis. Com s’ha dit, actualment hi ha 130 casos actius: quatre persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i dues a l’UCI –ambdós amb ventilació mecànica–, un d’ells un turista no resident.

Pel que fa als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 95.600 vacunes –50.921 primeres dosis i 44.679 segones–. Durant aquest dijous, per tant, es van administrar 669 noves dosis, de les quals, 368 es tractava de primeres vacunacions i les altres 301 servien per completar la pauta de vacunació.

Etiquetes

Comentaris

Trending