La CASS reemborsarà part dels fàrmacs per prevenir la infecció per VIH

El cost total dels tractaments amb aquests medicaments anomenats PrEP (Profilaxis pre-exposició) oscil·la dels 492,93 als 179,59 euros al mes

Fàrmacs prevenir l'exposició per VIH.
Fàrmacs prevenir l'exposició per VIH.

Govern ha aprovat les condicions per al reemborsament, per part de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, dels fàrmacs anomenats PrEP (Profilaxis pre-exposició) del VIH. Es tracta d’uns medicaments que s’utilitzen per prevenir la infecció per VIH, i estan indicats per a les persones amb major risc d’adquirir sexualment aquesta infecció.

La pauta, en adults i adolescents d’alt risc, és d’un comprimit diari combinat amb pràctiques sexuals més segures. Actualment a Andorra només es reemborsen únicament en la indicació de diagnòstic confirmat de VIH. Al 2016, l’Agència Europea de Medicament ja va autoritzar la indicació de PrEP pel medicament Truvada – i els seus genèrics–. Els fàrmacs contenen emtricitabina 245 mg i tenofovir disoproxil fumarat 200 mg.

El cost total dels tractaments amb aquests medicaments oscil·la dels 492,93 als 179,59 euros al mes i es proposa que es financin al 75%, com la resta de medicaments. El fàrmac només podrà ser prescrit per un metge internista amb experiència en el maneig del VIH i que realitzi la prescripció des de l’hospital. Les receptes tindran una validesa de quatre mesos, però podran renovar-se si hi ha un seguiment del pacient cada tres mesos per valorar que hi hagi una bona adherència al tractament, amb les pertinents analítiques indicades en el protocol.

Cal recordar que la PrEP protegeix contra el VIH, però no contra altres infeccions de transmissió sexual, ni tampoc prevé l’embaràs. Per tal de poder accedir al finançament, els pacients han de tenir més de 16 anys i complir diversos criteris.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending